Bramborový salát po španělsku

Časová náročnost: 30 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
Bramborový salát po španělsku naservírovaný na talíři Martina Lancingerová

Připravte si bramborový salát po španělsku a vychutnejte si tuto netradiční variantu k obědu nebo jako lehkou večeři. Tento bílkovinami nabitý salát vás spolehlivě zasytí a pohladí vaše chuťové pohárky. A když vám zbyde, poslouží i jako oběd s sebou do zaměstnání.

Ingredience

Postup přípravy

  • 1

    Brambory uvaříme ve slupce.

  • 2

    Rajčata rozkrájíme na osminky a vyndáme z nich semínka. Otřeme papírovou utěrkou a nakrájíme na kostičky. Na malé kousky nakrájíme i papriku a uvařená vejce.

  • 3

    Do mísy se zeleninou a vejci přidáme najemno pokrájenou cibulku, přepůlené olivy, petržel, olej, sůl a pepř.

  • 4

    Promícháme a dáme do lednice.

  • 5

    Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Spolu s tuňákem zlehka vmícháme do připravené směsi, která se chladila v lednici.

Tip
  • Nejvhodnější pro přípravu salátu je varný typ brambor A.
  • Konzervovaného tuňáka volte ideálně steakového, nikoli drceného.

Líbil se vám recept Bramborový salát po španělsku? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.