Restované krevety s rajčaty a olivami

Časová náročnost: 20 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
Restované krevety s rajčaty a olivami na talíři  s oblohou Kupi.cz

Tento videorecept je určen pro všechny, kteří milují středomořskou kuchyni a chtěli by si připravit jednoduchý, rychlý, a přitom chuťově vyladěný pokrm s krevetkami. Jelikož jsou předvařené krevety k dostání v našich obchodech celoročně, můžete si připomenout chuť léta, kdykoliv vás jen napadne. Doporučujeme podávat s opečenou bagetkou potřenou česnekem.

Postup přípravy

  • 1

    Olivový olej nalejte do rozpálené pánve (ideálně použijte pánev wok), přidejte 4 stroužky nasekaného česneku a krátce orestujte.

  • 2

    Zalijte 100 ml bílého vína (doporučujeme suché bílé) a nechejte ho zredukovat, tedy odpařit.

  • 3

    Přidejte 4 na kostičky nakrájená rajčata, lžíci chilli papriček a 500 g předvařených loupaných krevet. Klidně můžete nechat jejich ocásky, které při konzumaci poslouží jako držátko.

  • 4

    Vše dochuťte solí a pepřem, a případně (podle chuti) i vaším oblíbeným kořením – doporučujeme bylinkovou provensálskou směs nebo koření na mořské ryby či grilovanou zeleninu.

  • 5

    Nechte vše 1 minutu dusit na pánvi a mezitím si připravte pánev druhou – rozpalte ji a nalijte do ní olivový olej.

  • 6

    Jakmile se olej rozpálí, přidejte do něj na kostičky nakrájenou cuketu a zasypte ji napůl překrájenými olivami bez pecek. Promíchejte a nechte zhruba 5 minut orestovat.

  • 7

    Do směsi z rajčat a krevetek přimíchejte restovanou cuketu s olivami a pořádně promíchejte, aby se chutě zeleniny, svařeného vína a krevet spojily.

  • 8

    Nakonec přidejte hrst petržele. A kdo má rád kyselou chuť, může i pokapat pár kapkami limetky.

  • 9

    Podávejte s opečenou bagetkou potřenou česnekem. Zapíjet doporučujeme bílým vínem, které jsme použili do receptu.

Líbil se vám recept Restované krevety s rajčaty a olivami? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.