Okurkovo-mátové gazpacho

Časová náročnost: 20 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 44 Kč
Redakce Kupi.cz
12. června
Okurkovo-mátové gazpacho zdobené čerstvou petrželkou, servírované na bílém talíři Lamart.cz

Okurkovo-mátové gazpacho je tradiční zeleninová polévka pocházející ze Španělska, která se podává za studena. S oblibou se připravuje především v letních měsících, kdy vás příjemně ochladí. Připravit si ji ale můžete i kdykoliv jindy.

Recept okurkovo-mátové gazpacho vás vyjde na 11 Kč za 1 porci. 4 porce uvaříte za 44 Kč.
Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Albert za 44 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].
Lamart
Sponzor receptu

Postup přípravy

  • 1

    Okurky a papriky podélně rozpulte, zbavte semen a nakrájejte nahrubo.

  • 2

    Pár lístků máty nechte na ozdobu. Svazek jarní cibule a zbylou mátu nasekejte.

  • 3

    Rozmixujte všechnu zeleninu, avokádo a mátu s 2/3 jogurtu a ochuťte octem, pár kapkami tabasca, solí a pepřem a podle libosti nařeďte vodou. Poté dejte pořádně vychladit.

  • 4

    Podávejte posypané petrželkou, pepřem, mátou, nasekanou chilli papričkou a kopečkem zbylého jogurtu.

Tip
  • Pokud budete mít polévku dost hustou, můžete ji podávat s kostkami ledu. Studená polévka vás v horkých letních měsících příjemně osvěží.
  • Vyzkoušejte také okurkové gazpaco s avokádem a hráškem.

Líbil se vám recept Okurkovo-mátové gazpacho? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.