Okurkové gazpacho s avokádem a hráškem

Časová náročnost: 10 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
Okurkové gazpacho s avokádem a hráškem v talíři na stole Kupi

Lehká a osvěžující studená polévka, kterou si můžete připravit během celého roku, protože suroviny na ni jsou k dostání v supermarketech běžně celoročně.

Ingredience

Postup přípravy

  • 1

    Hrášek dejte do mixéru, přidejte oloupané avokádo (bez pecky), šalotku, chilli papričku a vše přelijte olejem.

  • 2

    Z omyté okurky škrabkou na brambory odřízněte pár plátků na ozdobu, zbytek nakrájejte na kostky a přidejte ke směsi i s čerstvým koriandrem, šťávou z limety, vodou a kokosovým mlékem.

  • 3

    Vše spolu pořádně rozmixujte na krémovou konzistenci. Pak ochuťte solí a pepřem.

  • 4

    Podávejte zakápnuté pár kapkami olivového oleje a ozdobené čerstvou mátou, plátkem okurky a hráškem.

Líbil se vám recept Okurkové gazpacho s avokádem a hráškem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.