Okurkové gazpacho s avokádem a hráškem
Kupi
Lehká a osvěžující studená polévka, kterou si můžete připravit během celého roku, protože suroviny na ni jsou k dostání v supermarketech běžně celoročně.
-
200
g
-
2
ks
-
1
ks
-
1
ks
-
2
lžíce
-
1
ks
-
1
hrst
-
1
ks
-
500
ml
-
120
ml
-
1
hrst
-
-
Postup přípravy
-
Hrášek dejte do mixéru, přidejte oloupané avokádo (bez pecky), šalotku, chilli papričku a vše přelijte olejem.
-
Z omyté okurky škrabkou na brambory odřízněte pár plátků na ozdobu, zbytek nakrájejte na kostky a přidejte ke směsi i s čerstvým koriandrem, šťávou z limety, vodou a kokosovým mlékem.
-
Vše spolu pořádně rozmixujte na krémovou konzistenci. Pak ochuťte solí a pepřem.
-
Podávejte zakápnuté pár kapkami olivového oleje a ozdobené čerstvou mátou, plátkem okurky a hráškem.
Líbil se vám recept Okurkové gazpacho s avokádem a hráškem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.
Recepty, které by vás mohly zajímat