Flambovaný trhanec s jablky

Čas přípravy: 30 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 84 Kč
Redakce Kupi.cz
16. ledna 2023
Flambovaný trhanec s jablky na pánvi Lamart.cz

Flambovaný trhanec s jablky si hravě připravíte jako netradiční hlavní jídlo dne i jako chutný odpolední dezert. Díky flambování si jeho přípravu navíc zaručeně užijete.

Recept flambovaný trhanec s jablky vás vyjde na 21 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 84 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Albert za 84 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].
Lamart
Sponzor receptu

Postup přípravy

  • 1
    Jablka oloupeme, rozkrojíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na tenké plátky.
  • 2
    Do mísy dáme prosátou mouku, mléko, krupicový cukr, žloutky, sůl a vymícháme v jednolitou hladkou hmotu, kterou necháme 30 minut v pokojové teplotě odstát.
  • 3
    Z bílků ušleháme sníh a opatrně jej vmícháme do připraveného těsta.
  • 4
    Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme nakrájená jablka a zlehka zkaramelizujeme. Jablka by měla zůstat mírně křupavá.
  • 5
    Na jablka nalijeme polovinu těsta a na mírném ohni necháme zezlátnout. Během pečení přisypeme rozinky. Poté těsto otočíme, necháme přibližně minutu zatáhnout i z druhé strany a pomocí vidliček natrháme.
  • 6

    Trhanec pocukrujeme moučkovým cukrem, necháme zkaramelizovat. Pánev sundáme z ohně.

  • 7
    Trhanec zakápneme horkým rumem, zapálíme, pánev s trhancem vrátíme zpět na oheň a rum necháme vyhořet.
  • 8
    Trhanec dáme na talíř a opět posypeme moučkovým cukrem. Zbylé těsto připravíme stejným způsobem.
Zajímavé tipy
  • Do těsta můžete přidat dvě polévkové lžíce zakysané smetany, trhanec pak bude vláčnější a lahodnější.
  • Rozinky můžete namočit v tuzemském rumu, budou měkčí.
  • Trhance připravujte v pánvi s nepřilnavým povrchem.
  • Trhance neuspěchejte, příliš prudký oheň by způsobil spálení a zhořknutí cukru i jablek.

Líbil se vám recept Flambovaný trhanec s jablky? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.