Roláda z jehněčí plece

Časová náročnost: 2 hod
Obtížnost: Střední
Cena: 52 Kč
Redakce Kupi.cz
22. února
Rozkrojená roláda z jehněčí plece, servírovaná na dřevěném prkénku. Lamart.cz

Roládu z jehněčí plece plněnou listovým špenátem si zamilujete na první ochutnání. Má vynikající, šťavnatou chuť, která dostane i ty nejnáročnější strávníky. Příprava je lehce náročnější, ale vynaložené úsilí bude rozhodně stát za to.

Recept roláda z jehněčí plece vás vyjde na 13 Kč za 1 porci. 4 porce uvaříte za 52 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Albert za 52 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].
Lamart
Sponzor receptu

Postup přípravy

  • 1

    Jehněčí plec rozložte, očistěte od přebytečných blan a tuku a rozkrojte ji tak, aby se z ní dala srolovat roláda. Rozložené maso naklepejte, osolte, opepřete a posypte natrhaným tymiánem.

  • 2

    Na tenké plátky nakrájenou anglickou slaninu poskládejte na roládu a na slaninu rozložte orestovaný listový špenát, do kterého při restování přidejte česnek a osolte ho. Roládu zabalte a zamotejte provázkem.

  • 3

    Cibuli nakrájejte na plátky, vložte do pekáče a položte na ni zabalenou roládu. Přidejte na kostičky nakrájený špek, podlijte vývarem a pečte přiklopené poklicí nebo alobalem na 160 °C cca 1 hodinu. Před koncem pečení roládu odklopte a dopečte tak, aby získala hezkou barvu.

  • 4

    Roládu vyjměte, cibuli orestujte do hněda, zaprašte moukou, zarestujte a zalijte vývarem.

  • 5

    Nechte provařit, dochuťte solí, pepřem a případně i špetkou cukru. Poté přeceďte přes cedník, zjemněte lžící másla a můžete podávat.

Tip
  • Na roládu můžete použít i maso z krku, které je více prorostlé a voňavější.
  • Do hotové šťávy můžete přimíchat na kostičky nakrájenou a orestovanou slaninu (špek).

Líbil se vám recept Roláda z jehněčí plece? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.

Recepty, které by vás mohly zajímat