Konfitované husí stehno s cibulovou marmeládou

Čas přípravy: 5 hod
Obtížnost: Střední
Cena: 64 Kč
Redakce Kupi.cz
21. února 2023
Dva kusy konfitovaných husích stehen s cibulovou marmeládou, servírované v pánvi. Lamart.cz

Konfitované husí stehno s cibulovou marmeládou je naprosto luxusní pokrm, se kterým zaručeně potěšíte i ty nejnáročnější strávníky. Příprava je časově náročnější, ale s trochou snahy všechno hravě zvládnete.

Recept konfitované husí stehno s cibulovou marmeládou vás vyjde na 16 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 64 Kč.

Ingredience

Husí stehna

Cibulová marmeláda

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Penny Market za 64 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].
Lamart
Sponzor receptu

Postup přípravy

Husí stehna

  • 1

    Očištěná husí stehna osolte a lehce opepřete. Na část stehna, kde bylo oddělené od trupu, položte dva lístky bobkového listu a snítku tymiánu a přitiskněte vždy dvě stehna k sobě. Zabalte do fólie a nechte 24 hodin v chladu marinovat.

  • 2

    Stehna vybalte z fólie, očistěte od bylinek, naskládejte do kastrolu nebo pekáče a zalijte rozpuštěným sádlem. Přiklopte dobře těsnící poklicí, vložte do mírně vyhřáté trouby a při 80–100 °C konfitujte alespoň 4–5 hodin, až vám půjde maso krásně od kosti.

  • 3

    Potom slijte většinu sádla, stehna lehce posypte kmínem a při 180 °C nechte porce drůbeže zbarvit dozlatova.

Cibulová marmeláda

  • 1

    Červenou cibuli nakrájejte na plátky.

  • 2

    Na sádle nechte zkaramelizovat cukr do hněda, přidejte cibuli, na kterou se karamel okamžitě nabalí, a míchejte, dokud vám cibule nepustí vodu, ve které se karamel po chvíli rozpustí.

  • 3

    Poté zalijte vínem, balzamikovým octem a přidejte nastrouhaný nebo na malé kostičky nakrájený zázvor. Osolte, lehce opepřete a za občasného míchání svařte tekutinu na minimum.

  • 4

    Poté přidejte brusinkový kompot a společně ještě chvíli povařte.

Zajímavé tipy
  • Stehna musí být při konfitování potopená v sádle celá.
  • Sádlo můžete použít husí, kachní ale i vepřové.
  • Cibulová marmeláda se skvěle hodí i k vepřovému masu nebo zvěřině.
  • Při podávání stehen můžete doplnit cibulovou marmeládu ještě dušeným bílým zelím.

Líbil se vám recept Konfitované husí stehno s cibulovou marmeládou? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.