Zelníky s bylinkovým dipem

Časová náročnost: 30 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
Dozlatova osmažené zelníky naskládané na sobě, servírované na bílém talíři. Lamart.cz

Dokřupava usmažené zelníky neboli zelné placky jsou skvělou obměnou klasických bramboráků. Díky kysanému zelí, které obsahuje spoustu živin a vitamínů, jsou krásně vláčné, velmi chutné a ještě prospějí vašemu zdraví. Hodí se jako rychlý oběd nebo večeře a jejich příprava je velmi jednoduchá.

Ingredience

Zelníky

Bylinkový dip

Postup přípravy

Zelníky

  • 1

    Kysané zelí pečlivě vymačkejte, přidejte vejce, mouku, sůl, pepř a prolisovaný česnek.

  • 2

    Vše společně promíchejte a vypracujte soudržné těsto stejné jako na bramborák.

  • 3

    Zelníky podobně jako bramboráky smažte na olejem vymazané pánvi po obou stranách dozlatova.

Bylinkový dip

  • 1

    Všechny suroviny dejte do mísy, pečlivě promíchejte a poté dejte alespoň na chvíli chladit do lednice.

Tip

Zelníky můžete připravit i v troubě. Těsto utvořte hustější, aby se dalo tvarovat, a na plech vyložený pečicím papírem skládejte vytvarované placičky, které potřete rozšlehanými vejci. Pečte v troubě při 200 ºC cca 25–30 minut dozlatova.

Líbil se vám recept Zelníky s bylinkovým dipem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.