Jarní salát z bulguru

Časová náročnost: 30 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
Jarní salát z bulguru servírovaný v černé, kulaté pánvi. Lamart.cz

Lehký jarní salát z bulguru a chřestu je díky velkému množství zeleniny velmi osvěžující a zálivka z citronové šťávy a olivového oleje mu dodává skvělou chuť. Perfektně se hodí jako příloha ke grilovanému masu, případně si jej můžete dopřát i jen tak samotný.

Ingredience

Postup přípravy

  • 1

    Na olivovém oleji orestujte najemno nakrájenou cibuli, přidejte oloupaný a nakrájený chřest, mladý hrášek a nakrájenou cuketu.

  • 2

    Společně orestujte a přidejte propláchnutý bulgur. Chvíli restujte, osolte, opepřete, poté vše zalijte vodou nebo zeleninovým vývarem a nechte přiklopené nabobtnat.

  • 3

    Salát přendejte z pánve, nechte vychladit a poté přimíchejte na plátky nakrájené ředkvičky a řeřichu.

  • 4

    Nakonec ještě do salátu přidejte pár kapek citronové šťávy a olivového oleje.

Tip

Při podávání si můžete salát ještě vylepšit nakrájenými vařenými vejci.

Líbil se vám recept Jarní salát z bulguru? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.