Kokosová bábovka

Čas přípravy: 1 hod
Obtížnost: Snadný
Cena: 72 Kč
Redakce Kupi.cz
13. ledna 2023
Kokosová bábovka servírovaná na bílém talíři, posypaná strouhaným kokosem Ilustrační foto: Paulo Vilela / Shutterstock.com

Kokosová bábovka skvěle chutná a je velmi jednoduchá na přípravu, hravě si s ní tedy poradí i naprostí začátečníci. Navíc vám na měření surovin postačí obyčejný hrníček, který vám ušetří hodně práce.

Recept kokosová bábovka vás vyjde na 6 Kč za 1 porci. 12 porcí připravíte za 72 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Albert za 72 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Postup přípravy

  • 1

    Formu na bábovku důkladně vymažeme a vysypeme strouhankou.

  • 2

    Troubu předehřejeme na 180 °C.

  • 3

    V míse smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme ostatní suroviny a důkladně promícháme. 1/3 těsta dáme bokem a přimícháme do něj kakao. Zlehka promícháme špejlí, aby vzniklo mramorování.

  • 4

    Bábovku vložíme do předehřáté trouby a pečeme ji asi 45 minut. Pro jistotu ji po 30 minutách začneme průběžně kontrolovat pomocí špejle. Jakmile se těsto na špejli přestane lepit, je bábovka hotová.

  • 5

    Upečenou kokosovou bábovku necháme trochu vychladnout, teprve poté opatrně vyklopíme z formy a dle chuti posypeme strouhaným kokosem nebo pocukrujeme moučkovým cukrem.

Líbil se vám recept Kokosová bábovka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.

Recepty, které by vás mohly zajímat