Jahodovo-čokoládová pěna se zakysanou smetanou

Časová náročnost: 30 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
Jahodovo-čokoládová pěna se zakysanou smetanou ve sklenici, na žlutém ubrousku Ilustrační foto: Francesco83 / Shutterstock.com

Jahodovo-čokoládová pěna se zakysanou smetanou je oblíbeným dezertem, v němž nenajdete ani špetku mouky. Příprava je navíc velmi jednoduchá a pěna zaručeně potěší malé i velké.

Ingredience

Postup přípravy

  • 1

    Nakrájené jahody rozmixujeme s vanilkovým cukrem. Můžeme použít i kompotované jahody, ty rozmixujeme s polovinou jejich šťávy.

  • 2

    Poté vmícháme zakysanou smetanu a dáme vychladit do lednice.

  • 3

    Mezitím si rozlámeme čokoládu, kterou rozpustíme ve vodní lázni.

  • 4

    Tekutou čokoládu rychle vmícháme do jahodové směsi.

  • 5

    Hotovou čokoládovou pěnu ozdobíme jahodami, můžeme zalít jahodovou šťávou a případně ještě ozdobit oříšky.

Líbil se vám recept Jahodovo-čokoládová pěna se zakysanou smetanou? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.