Kapání do polévky

Časová náročnost: 10 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
Kapání z mouky, podávané v kuřecím vývaru společně s kousky mrkne a játrovými knedlíčky. Ilustrační foto: Richard Semik / Shutterstock.com

Kapání do polévky patří mezi oblíbené způsoby, jak tento pokrm zahustit a udělat sytějším, jeho příprava je navíc velmi jednoduchá. Potřebovat budete pouze pár ingrediencí, které běžně najdete doma, a velikost jednotlivých nočků záleží jen na vás.

Ingredience

Postup přípravy

  • 1

    Nejprve si rozšlehejte v misce vejce s vodou.

  • 2

    Poté přidejte tolik hrubé mouky, aby vzniklo hustší těsto.

  • 3

    Podle toho, jak velké nočky chcete, těsto pomalu nechejte kapat do polévky přes vidličku, lžičku nebo cedník a nechte chvíli povařit.

Tip
  • Malých nočků docílíte nastrouháním přes hrubé struhadlo, případně přes cedník na halušky. Vetší noky pak můžete vykrajovat pomocí lžíce.
  • Kapání se hodí jako především do masových nebo zeleninových vývarů.

Líbil se vám recept Kapání do polévky? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.