Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Albert za 60 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail[email protected].
Sponzor receptu
Postup přípravy
1
Brambory oloupeme, omyjeme a na hrubém struhadle nastrouháme. Dáme do mísy, osolíme, promícháme a necháme půl hodiny odstát, občas promícháme.
2
Poté brambory zbavíme přebytečné vody, přidáme majoránku a rozmícháme.
3
Do mouky prosáté se solí přidáme droždí, kmín, žloutky a po částech teplé mléko, vymícháme v hladké těsto.
4
Přikryjeme utěrkou a postavíme na teplejší místo v kuchyni. Těsto necháme vykynout asi 25 minut.
5
Po vykynutí do těsta přidáme nastrouhané brambory, utřený česnek a rozpuštěné sádlo. Přikryjeme utěrkou a položíme na teplé místo v kuchyni. Necháme kynout cca 30 minut.
6
Po vykynutí vložíme těsto do pečicí formy nebo pekáče a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C 25–30 minut. Po upečení bramborovou buchtu vyklopíme a potřeme vlažnou vodou.
7
Poté bramborovou buchtu vyklopíme z formy a nakrájíme na plátky.
Tip
Nastrouhané brambory se solí důkladně zbavte vody.
Pokud nemáte formu nebo pekáč s nepřilnavým dnem, použijte pečicí papír.
Vepřové sádlo lze nahradit husím nebo kachním, která obsahují méně cholesterolu.
Líbil se vám recept Pečená slaná bramborová buchta s česnekem a majoránkou? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.