Květákový hummus

Časová náročnost: 1 hod
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
Květákový hummus v modré misce na dřevěném prkénku, vedle rozkrájené placky, na černém dřevěném stole Ilustrační foto: Kiian Oksana / Shutterstock.com

Květákový hummus vás zasytí a navíc skvěle chutná. Tento druh pomazánky nemusí být vyrobený pouze z cizrny, také květáková varianta je naprosto výborná. Ideální je se zeleninou, případně kouskem pečiva.

Ingredience

Postup přípravy

  • 1

    Květák rozeberte na růžičky a mrkev nakrájejte.

  • 2

    Připravte si plech vyložený pečicím papírem.

  • 3

    Zeleninu rozložte na plech a zakápněte olivovým olejem.

  • 4

    Pečte na 180 °C zhruba 45 minut.

  • 5

    Nezapomeňte zeleninu pravidelně promíchávat.

  • 6

    Upečenou zeleninu poté důkladně promixujte s rozmačkaným česnekem a trochou citronové šťávy.

  • 7

    Přidejte pastu tahini, kmín a sůl.

  • 8

    Promixujte a podle potřeby pro docílení správné konzistence a chuti přidejte znovu citronovou šťávu, vodu, kmín a sůl.

  • 9

    Podávejte s nakrájenými plátky oblíbené zeleniny, případně s pečivem nebo vejcem tak, jak je máte rádi.

Tip
  • Pro někoho je tahini příliš hořké, můžete jej proto nahradit (zčásti nebo zcela) kešu máslem, které má sladší chuť.
  • Máte raději klasiku? Připravte si tradiční hummus z cizrny.

Líbil se vám recept Květákový hummus? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.

Recepty, které by vás mohly zajímat