Bombardino

Časová náročnost: 10 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
Nápoj bombardino ve sklenici, ozdoben šlehačkou, badyánem, celou skořicí, na dřevěném stole spolu s vaječným koňakem a celou skořicí, vajíčkem Ilustrační foto: Rimma Bondarenko / Shutterstock.com

Bombardino je teplý alkoholický nápoj, který vznikl v italském Livignu k zahřátí promrzlých lyžařů. Jeho obliba trvá dodnes, především pak v zimním období. A připravit si jej můžete i doma, stačí vám k tomu jen pár ingrediencí.

Ingredience

Postup přípravy

  • 1

    Vaječný koňak s whisky zahřejeme s mlékem. Nesmíme ale překročit teplotní hranici 80 °C, tekutina nesmí vřít.

  • 2

    Nalijeme do hrníčků a ozdobíme šlehačkou.

Tip

Bombardino můžete vylepšit také špetkou skořice.

Líbil se vám recept Bombardino? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.