Kremrole z křehkého těsta

Časová náročnost: 2 hod 25 min
Obtížnost: Střední
Redakce Kupi.cz
Kremrole z křehkého těsta sypané moučkovým cukrem, položené na dřevěném prkýnku. Ilustrační foto: Jaromir Klein / Shutterstock.com

Kremrole z křehkého těsta plněné sněhovým krémem zaručeně potěší malé i velké. Trubičky jsou ideální na oslavy i jako zákusek ke kávě. Jejich příprava je navíc snadnější, než byste si mysleli.

Ingredience

Těsto

Náplň

Postup přípravy

Těsto

  • 1

    Z mouky, másla a obou smetan vypracujte hladké těsto.

  • 2

    Zabalte do fólie a dejte přes noc do lednice.

  • 3

    Kovové trubičky potřete olejem (chutnější je použít přepuštěné máslo ghí) a plech si vyložte pečicím papírem.

  • 4

    Troubu předehřejte na 200 °C. Těsto rozdělte na tři části, dvě části zatím nechte v lednici, aby těsto příliš nezměklo.

  • 5

    Těsto rozválejte na sílu asi 3 mm a rádlem nakrájejte na přibližně stejně široké a dlouhé pruhy. Velikost záleží na tom, jak velké kremrole chcete mít.

  • 6

    Proužek těsta naviňte na připravenou formičku a dejte na plech.

  • 7

    Všechny kremrole pomažte rozšlehaným vejcem a dejte péct do vyhřáté trouby. Pečte 12–15 minut dozlatova.

  • 8

    Nechte chvilku vychladnout, poté opatrně stáhněte kremrole z trubiček – opatrně, jsou křehké. Postup opakujte tak dlouho, dokud máte těsto.

Náplň

  • 1

    Bílky začněte šlehat.

  • 2

    Na sporáku svařte cukr s vodou na teplotu 115–120 °C, ale nemíchejte, aby směs nezkrystalizovala. Za stálého šlehání pomalu nalévejte horký rozvar do sněhu a šlehejte až do jeho mírného prochladnutí.

  • 3

    Před plněním kremrolí dejte sníh ještě na chvilku do lednice, lépe se s ním pak bude pracovat.

  • 4

    Sníh přendejte do zdobicího sáčku s hladkou špičkou a plňte kremrole z obou stran, aby byl sníh po celé délce.

  • 5

    Naplněné kremrole dejte do lednice rozležet, ideálně na 1–2 dny, jíst se však dají i okamžitě.

Tip

Z daného množství surovin připravíte asi 40 kusů kremrolí.

Líbil se vám recept Kremrole z křehkého těsta? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.