Hrachová kaše

Časová náročnost: 1 hod 10 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
Hrachová kaše zdobená čerstvou petrželkou, uložená v černém hrnci. Ilustrační foto: yulyamade / Shutterstock.com

Hrachová kaše s osmaženou cibulkou je vynikající luštěninový oběd nebo večeře plná bílkovin. Její příprava je velmi snadná, chuť výborná a cena použitých surovin neuvěřitelně nízká. Ideální levné a syté jídlo.

Ingredience

Postup přípravy

  • 1

    Přebraný hrách opláchněte několikrát vlažnou vodou, pak zalijte studenou vodou a nechte asi 3 hodiny namočený.

  • 2

    Když hrách nabobtná, uvařte ho v téže vodě na mírném ohni doměkka.

  • 3

    Po uvaření přeceďte a rozmixujte.

  • 4

    Osolte, opepřete, přidejte majoránku a utřený česnek.

  • 5

    Hrachovou kaši promíchejte. Pokud by se zdála moc hustá, můžete naředit vývarem z hrachu nebo vodou.

  • 6

    Cibuli nakrájejte na malé kousíčky a osmažte na sádle dozlatova. Poté jí ozdobte hrachovou kaši.

Líbil se vám recept Hrachová kaše? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.