Houbový kuba

Časová náročnost: 1 hod 40 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
Houbový kuba ozdobený čerstvými bylinkami, podávaný v bílé misce. Ilustrační foto: Viktory Panchenko / Shutterstock.com

Houbový kuba je tradiční český vánoční pokrm z krup a hub. Jeho příprava je navíc velmi jednoduchá a chuť výborná. Pojďte si ho s námi připravit.

Ingredience

Postup přípravy

  • 1

    Houby namočte do teplé vody na cca 1 hodinu.

  • 2

    Kroupy spařte horkou vodou, propláchněte a s kouskem sádla je vařte doměkka. Přebytečnou vodu následně slijte.

  • 3

    Na sádle orestujte nadrobno nakrájenou cibuli.

  • 4

    Přidejte měkké kroupy, houby a dochuťte pepřem, solí, utřeným česnekem a majoránkou.

  • 5

    Pekáček vymažte sádlem a pak jej naplňte směsí.

  • 6

    Dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C přibližně na 30–40 minut.

  • 7

    Před podáváním poklaďte plátky másla, díky nimž bude kuba více krémový.

Líbil se vám recept Houbový kuba? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.