Čirokoto s olivami a rajčaty

Čas přípravy: 1 hod
Obtížnost: Snadný
Cena: 44 Kč
Redakce Kupi.cz
14. května
Čirokoto s olivami a rajčaty ve světle modré misce položené na bílé utěrce. Martina Lancingerová

Už jste slyšeli o čiroku? Tahle přirozeně bezlepková plodina původem z Afriky vás možná překvapí – patří totiž mezi deset nejrozšířenějších obilovin na světě. A není divu. Skvěle zvládá sucho a ke svému růstu potřebuje zhruba jen polovinu vody oproti kukuřici. V době, kdy je šetření vodou čím dál důležitější, se čirok může stát plodinou budoucnosti. A jak si ho doma připravit?

Recept čirokoto s olivami a rajčaty vás vyjde na 22 Kč za 1 porci. 2 porce připravíte za 44 Kč.
Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Tesco za 44 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

  • 1

    Čirok nejprve uvařte doměkka podle instrukcí uvedených na obalu.

  • 2

    V hrnci zahřejte olivový olej. Mezitím si najemno nasekejte cibuli a osmahněte ji na oleji, dokud nezíská zlatavou barvu.

  • 3

    Mrkev i cuketu nakrájejte na malé kostičky. Do hrnce nejprve přidejte mrkev a za občasného míchání ji zlehka opékejte asi 5 minut. Poté přidejte cuketu a prolisovaný česnek. Restujte ještě asi minutu, než česnek uvolní svou vůni.

  • 4

    Zeleninovou směs zalijte rajčaty a vývarem. Ochuťte solí a pepřem. Vařte, dokud směs nezhoustne.

  • 5

    Nakonec přimíchejte nasekanou petrželku a uvařený čirok. Vše důkladně promíchejte, aby se chutě propojily.

  • 6

    Hotový pokrm servírujte na talíř a na závěr ozdobte olivami a nastrouhaným parmazánem.

Zajímavé tipy

Líbil se vám recept Čirokoto s olivami a rajčaty? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.