Dušená pohanka

Časová náročnost: 30 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
Dušená pohanka v bílé míse, zdobená čerstvou petrželkou, položená na dřevěném prkýnku. Ilustrační foto: mama_mia / Shutterstock.com

Dušená pohanka, pokud je správně připravená, je velmi chutná a hlavně zdravá. Najdete v ní spoustu vitamínů a minerálů, její zařazení do jídelníčku vám tedy přinese spoustu zdravotních benefitů. Zkuste si ji s námi připravit podle našeho jednoduchého receptu a uvidíte, že jí přijdete na chuť.

Ingredience

Postup přípravy

  • 1

    Pohanku přeberte, spařte horkou vodou, abyste ji zbavili hořkosti, a propláchněte ještě jednou studenou vodou. Dále ji připravujte jako rýži.

  • 2

    V kastrole na rozehřátém oleji zpěňte nakrájenou cibuli, až zrůžoví, přidejte pohanku, potom na ni nalijte dvojnásobný objem vody, osolte a zakrytou duste na mírném ohni asi 15–20 min. Nemíchejte.

Tip

Podávat můžete například k uzenému masu, dušeným houbám nebo k zeleninovým salátům.

Líbil se vám recept Dušená pohanka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.

Recepty, které by vás mohly zajímat