Těstoviny s chřestem a petrželkou

Časová náročnost: 20 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
Těstoviny s chřestem a petrželkou, servírované na bílém talíři. Lamart.cz

Těstoviny s chřestem, petrželkou, se sterilovanými artyčoky a sušenými i čerstvými rajčátky vás zaručeně ohromí. Díky pečlivě zvoleným surovinám vznikne nevšední oběd nebo večeře, přičemž příprava vám zabere jen pár chvilek.

Postup přípravy

  • 1

    Těstoviny nasypte do vroucí osolené vody a vařte po dobu, jakou uvádí výrobce, aby byly na skus.

  • 2

    Hotové těstoviny sceďte a lehce promastěte olejem.

  • 3

    Chřest lehce vložte do vroucí vody a nechte tak minutu povařit.

  • 4

    Vyjměte a ihned zchlaďte v ledové vodě, poté ho nakrájejte na kousky.

  • 5

    Na pánvi rozehřejte olivový olej a restujte na proužky nakrájenou cibuli, přidejte nakrájená čerstvá rajčata a na větší kusy překrájená sušená rajčata.

  • 6

    Poté přidejte chřest a artyčoky.

  • 7

    Směs osolte, opepřete a vložte uvařené těstoviny.

  • 8

    Společně promíchejte, přidejte najemno nakrájenou petrželku a můžete servírovat.

Tip
  • Hotové těstoviny můžete posypat strouhaným nebo na tenké plátky nakrájeným parmazánem.
  • Ideální je přidat do studené vody ještě led, abyste ihned zastavili proces vaření chřestu a ten tak získal krásně křupavou chuť.
  • Jestliže těstoviny vkládáte do pánve se zeleninou ihned po uvaření, nemusíte do nich kapat olej.

Líbil se vám recept Těstoviny s chřestem a petrželkou? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.