Salát Panzanella s grilovaným candátem

Časová náročnost: 20 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
Salát Panzanella s grilovaným candátem, servírovaný v bílém, kulatém talíři. Lamart.cz

Salát Panzanella s grilovaným candátem je naprostou klasikou jihoevropské kuchyně. Chléb v salátu pěkně nasákne všechny chutě a čerstvá zelenina vás v letních dnech příjemně osvěží. Příprava vám zabere jen pár minut, tak neváhejte a pusťte se do toho.

Ingredience

Postup přípravy

  • 1

    Filety z candáta opláchněte vodou, osušte utěrkou, osolte a opepřete.

  • 2

    Na rozpálené pánvi pečte filety na olivovém oleji po obou stranách cca 4–5 minut.

  • 3

    Starší pečivo nalámejte a namočte ve studené vodě. Kůrka musí zůstat tvrdší.

  • 4

    Vyždímejte vodu a pečivo natrhejte do mísy.

  • 5

    Přidejte natrhaný římský salát, nakrájenou papriku, rajčata, cherry rajčata a řapíkatý celer.

  • 6

    Cibulku nakrájejte na kolečka, promíchejte se salátem a ochuťte solí, natrhanými lístky bazalky a zalijte vinným octem.

  • 7

    Nakonec přidejte větší množství olivového oleje, aby se pečivo dobře nasáklo.

  • 8

    Salát promíchejte a můžete podávat.

Líbil se vám recept Salát Panzanella s grilovaným candátem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.

Recepty, které by vás mohly zajímat