Okurková polévka

Časová náročnost: 20 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
Okurková polévka zdobená kousky okurků a koprem, servírovaná v bílém talíři. Lamart.cz

Studená okurková polévka je ideálním osvěžením na horké letní dny. Její příprava je velmi rychlá a snadná a v případě, že použijete okurky vypěstované na zahrádce, získáte i skvělé jídlo v biokvalitě.

Ingredience

Postup přípravy

  • 1

    Okurky oloupejte, podélně rozkrojte a vydlabejte semínka.

  • 2

    Poté je nakrájejte na kousky a vložte do mixéru.

  • 3

    Přidejte česnek, polovičku kopru, zakysanou smetanu, olivový olej, osolte a opepřete.

  • 4

    Vše společně promixujte.

  • 5

    Přidejte zeleninový vývar a ještě jednou promixujte do hladka.

  • 6

    Polévku nalijte do vhodné nádoby a nejméně na 2 hodiny uložte do ledničky.

  • 7

    Podávejte s opečenou bagetkou a zdobte natrhaným koprem a pár kapkami olivového oleje.

Tip
  • Místo zeleninového vývaru můžete použít i kuřecí, případně vodu.
  • Do polévky můžete na zpestření přidat třeba plátky uzeného lososa.

Líbil se vám recept Okurková polévka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.