Masarykovo cukroví

Časová náročnost: 1 hod
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
Masarykovo cukroví – pocukrovaná, křehká kolečka s ořechy, servírovaná na talíři Ilustrační foto: Couperfield / Shutterstock.com

Masarykovo cukroví patří mezi tradiční druhy vánočních dobrot, které nesmějí chybět na svátečním stole. Pojmenované jsou po Tomáši Garrigue Masarykovi, prvnímu československému prezidentovi, který tato máslová kolečka s ořechy obalená v cukru miloval. Cukroví je snadné na přípravu a výsledek rozhodně stojí za to.

Ingredience

Postup přípravy

  • 1

    Vlašské oříšky namočíme na asi 2 hodiny do studené vody a pak je nahrubo nasekáme.

  • 2

    Přidáme všechny zbylé suroviny a vypracujeme těsto.

  • 3

    Vytvarujeme z těsta válečky o průměru cca 4 centimetry a necháme je v lednici nebo v mrazáku ztuhnout.

  • 4

    Poté válečky nakrájíme na kolečka.

  • 5

    Pečeme na pečicím papíru v předehřáté troubě na 180 °C.

  • 6

    Ještě horké Masarykovo cukroví obalíme v moučkovém cukru.

Tip

Nejvhodnější ořechy jsou ty lískové nebo vlašské.

Líbil se vám recept Masarykovo cukroví? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.