Salát z červené čočky s pečenou treskou

Časová náročnost: 20 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
Salát z červené čočky s pečenou treskou, servírovaný na bílém, kulatém talíři. Lamart.cz

Salát z červené čočky s pečenou treskou je velmi zdravý, neboť tento druh luštěniny obsahuje velké množství bílkovin, zinku, železa a vitamínu B6. Vzhledem k tomu, že se červená čočka nemusí namáčet a dlouze vařit, vám tento recept zabere na přípravu jen chviličku.

Postup přípravy

  • 1

    Čočku uvařte doměkka, sceďte a nechte okapat.

  • 2

    Poté ji vložte do mísy, přidejte najemno nakrájenou červenou cibuli, na kostičky nakrájenou červenou papriku, sůl, ocet, olivový olej, balzamikový ocet, nasekaný koriandr a cukr.

  • 3

    Vše společně promíchejte a nechte salát tak 20 minut vychladit v lednici.

  • 4

    Tresku osolte, opepřete a opečte na pánvi z obou stran.

  • 5

    Rybu servírujte položenou na čočkovém salátu.

Tip

Na tento způsob můžete připravovat i jiné ryby, např. lososa, amura nebo candáta.

Líbil se vám recept Salát z červené čočky s pečenou treskou? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.

Recepty, které by vás mohly zajímat