Vařená rýže

Časová náročnost: 20 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
Vařená rýže v černém, kulatém rendlíku, zdobená čerstvou petrželkou. Ilustrační foto: rocharibeiro / Shutterstock.com

Vařená rýže se nejčastěji využívá jako příloha k masu nebo k omáčkám, připravit ji však můžete také nasladko. Existuje mnoho druhů rýže, kdy každý má svůj způsob využití. Klasickou přílohovou rýži hravě uvaříte podle našeho receptu.

Ingredience

Postup přípravy

  • 1

    Rýži přeberte a propláchněte studenou vodou, poté horkou vodou, vsypte do většího množství vařící osolené vody, zamíchejte a přiveďte k varu.

  • 2

    Vařte zvolna při nižší teplotě do změknutí (asi 15 minut).

  • 3

    Rýži přeceďte a nechte okapat.

  • 4

    Pak ji vložte zpět do hrnce a vidličkou ji společně s máslem lehce promíchejte.

Líbil se vám recept Vařená rýže? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.

Recepty, které by vás mohly zajímat