Věnečky z odpalovaného těsta

Časová náročnost: 2 hod
Obtížnost: Střední
Redakce Kupi.cz
Věnečky z odpalovaného těsta na bílém podnose Ilustrační foto: Katty S / Shutterstock.com

Věnečky z odpalovaného těsta jsou oblíbeným zákuskem v českých cukrárnách, vykouzlit je však zvládnete také doma. Ty podle našeho receptu jsou nadýchané, plněné pudinkovým krémem a posypané moučkovým cukrem.

Ingredience

Těsto

Krém

Postup přípravy

Těsto

  • 1

    V hrnci uveďte do varu vodu, sůl a máslo.

  • 2

    Přidejte najednou všechnu mouku a při mírnější teplotě míchejte, dokud se z těsta nevytvoří koule a na dně hrnce se nezačne tvořit bílý povlak. Pak odstavte ze zdroje tepla a nechte vychladnout.

  • 3

    Po vychladnutí postupně zašlehejte po jednom všech 6 vajec.

  • 4

    Těsto naplňte do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a na vymazaném a moukou vysypaném plechu tvořte dvoupatrové kroužky.

  • 5

    Pečte ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 20 minut.

Krém

  • 1

    Z mléka a pudinkových prášků uvařte hustý pudink, přikryjte ho potravinářskou fólií a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.

  • 2

    Změklé máslo a cukr vyšlehejte do pěny a po částech do něj zašlehejte uvařený pudink.

  • 3

    Věnečky rozkrojte, naplňte krémem, spojte a pocukrujte.

Tip

Dané množství surovin vystačí asi na 25 věnečků, záleží na tom, jak velké je budete tvořit.

Líbil se vám recept Věnečky z odpalovaného těsta? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.