Brusinková omáčka

Časová náročnost: 25 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
Brusinková omáčka v keramickém omáčníku na dřevěném stole spolu s čerstvými brusinkami, skořicí, badyánem Ilustrační foto: Elena Veselova / Shutterstock.com

Brusinková omáčka je vhodná především k tmavým masům a paštikám. Výborně se hodí také k sýrům, třeba ke grilovanému oštěpku, nebo do různých salátů.

Ingredience

Postup přípravy

  • 1
    Čerstvé brusinky (lze použít i mražené) vsypeme do rendlíku a podlijeme 60 ml vody.
  • 2
    Z poloviny citronu přidáme k brusinkám citronovou šťávu a citronovou kůru.
  • 3
    Vaříme asi 15 minut.
  • 4

    Jakmile brusinky změknou, přidáme cukr krupici.

  • 5
    Povaříme, dokud se cukr nerozpustí.
  • 6
    Omáčku podáváme vychlazenou.

Líbil se vám recept Brusinková omáčka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.