Cibulová omáčka

Časová náročnost: 1 hod
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
Cibulová omáčka v nerezovém omáčníku Ilustrační foto: Brent Hofacker / Shutterstock.com

Cibulová omáčka je bezesporu nejjednodušší omáčka, kterou si můžete k masu připravit. Má příjemně nasládlou chuť, jistě tedy zachutná i vašim dětem. Pojďte si ji s námi vyzkoušet, určitě si ji oblíbíte.

Ingredience

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky.
  • 2
    Máslo rozehřejte, přidejte cibuli a na mírném plameni postupně restujte.
  • 3
    Nejdříve nechte cibuli zesklovatět a poté pomalu karamelizovat (15–20 minut). Cibule by neměla rychle zhnědnout.
  • 4
    Hotovou cibuli zaprašte moukou a zasmahněte.
  • 5
    Zalijte vývarem, přidejte svázané snítky tymiánu a povařte asi 10–15 minut.
  • 6
    Snítky tymiánu vyjměte, osolte, opepřete a rozmixujte dohladka v mixéru.
Tip
  • Barvu omáčky ovlivníte tím, jak silně opečeme cibuli a jíšku z mouky.
  • Podávejte k pečenému masu, ideálně vepřovému.

Líbil se vám recept Cibulová omáčka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.