Rajčatová omáčka

Časová náročnost: 40 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
Rajčatová omáčka v rendlíku, postaveném na dřevěném kuchyňském prkénku. Kolem rendlíku jsou položená čerstvá rajčata a bazalka. Ilustrační foto: Goskova Tatianau / Shutterstock.com

Rajčatová omáčka je ideální způsob, jak si chuť rajčat užít a uchovat na později. Omáčku můžete použít na těstoviny, do omáček na lasagne či ragú, pod maso, na pizzu, nebo dokonce jako dip. Příprava je velmi jednoduchá a stačit vám bude pouze pár surovin.

Ingredience

Postup přípravy

  • 1
    Oloupaná rajčata a cibuli jemně nakrájejte, česnek prolisujte, rozehřejte olivový olej a cibuli a česnek osmahněte do mírného zhnědnutí.
  • 2
    Přidejte rajčata, protlak a bazalku.
  • 3
    Poté dochuťte solí a pepřem a nechte mírně dusit po dobu 30 minut.
  • 4
    Nakonec rozmixujte do hladka.
Tip

Nebojte se do omáčky přidat trochu suchého bílého nebo červeného vína. Alkohol se vařením vypaří, chuť zůstane.

Líbil se vám recept Rajčatová omáčka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.

Recepty, které by vás mohly zajímat