Smetanová houbová omáčka

Časová náročnost: 40 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
Houbová omáčka ve skleněném omáčkovníku na dřevěném stole vedle dvou stroužků česneku a kuliček pepře Ilustrační foto: Anastasia_Panait / Shutterstock.com

Smetanová houbová omáčka patří mezi klasické české omáčky podávané s knedlíkem. Tuto výbornou omáčku můžete přidat k vařenému i pečenému masu i k plátkům masa z pánve.

Ingredience

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné houby pokrájejte.
  • 2
    Na sádle zpěňte cibuli a přidejte houby.
  • 3
    Osolte, opepřete, přidejte bobkový list, nové koření a chvilku restujte.
  • 4
    Podlijte trochou vody a duste doměkka.
  • 5
    Ve smetaně rozmíchejte mouku a nalijte na podušené houby.
  • 6
    Přidejte ocet, cukr, podle potřeby mléko a na mírném ohni chvilku provařte.
  • 7
    Podle chuti si houbovou omáčku dosolte.
Tip

Podávejte ideálně k masu a s knedlíkem.

Líbil se vám recept Smetanová houbová omáčka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.

Recepty, které by vás mohly zajímat