Měkké perníčky s polevou

Časová náročnost: 1 hod
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
Vánoční perníčky s polevou na pocukrovaném podkladu Ilustrační foto: NataliaMilashkaShop / Shutterstock.com

Tyto měkké perníčky s polevou můžete jíst hned po upečení. Vyzkoušejte náš vánoční recept a perníčky se vám budou krásně rozplývat na jazyku. Perníkové těsto patří mezi tužší, doporučujeme použít pro přípravu kuchyňského robota. Pokud však tohoto parťáka v kuchyni ještě nemáte, vystačíte si i s obyčejnou mísou a vařečkou.

Ingredience

Těsto

Poleva

Postup přípravy

Těsto

  • 1
    Do větší mísy dejte cukr, sodu, perníkové koření a mouku a vše pořádně promíchejte, až se všechny ingredience spojí.
  • 2
    Dále přidejte na kousky nakrájené máslo, 4 žloutky, mléko a med.
  • 3

    Vypracujte těsto. Na rozdíl od těst jiných jej ale nemusíte nechávat uležet v lednici.

  • 4

    Na pomoučené desce si ho poté vyválejte na zhruba půl centimetru vysoký plát a začněte vykrajovat tvary.

  • 5

    Troubu si rozehřejte na 170 °C.

  • 6
    Plech vyložte pečicím papírem a perníčky pečte asi 10 minut.
  • 7
    Upečené je pak hned potřete jedním žloutkem.

Poleva

  • 1
    V míse smíchejte cukr moučku, bílek a pár kapek citronové šťávy.
  • 2

    Směsí poté naplňte zdobicí sáček, vystačíte si nicméně i s obyčejným sáčkem na potraviny, kterému ustřihnete špičku.

  • 3

    Zdobit můžete perníčky teprve poté, až když jsou zcela vychladlé. Poleva na nich zaschne během pár desítek minut.

Líbil se vám recept Měkké perníčky s polevou? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.