Marokánky

Časová náročnost: 1 hod
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
Marokánky polité čokoládou na tmavém podkladu Ilustrační foto: marcin jucha / Shutterstock.com

Marokánky patří mezi oblíbené vánoční cukroví. Původně pocházejí z arabské kuchyně, což ale málokdo ví. Jsou krásně křupavé, voní po pomerančích a jejich výroba je vážně snadná.

Ingredience

Těsto

Na ozdobu

Postup přípravy

Těsto

  • 1

    Smetanu společně s cukrem rozehřejte v hrnci, přidejte med, máslo a provařte na hustou konzistenci.

  • 2

    Přidejte mouku a vařte, dokud se směs nezmění v hustou kaši, poté přidejte zbylé suroviny.

  • 3

    Lžící nanášejte hromádky těsta na pečicí papír a poté z nich vytvarujte placky.

  • 4

    Dejte péct do vyhřáté trouby (ideálně horký vzduch) při teplotě 180 °C na 10–15 minut.

Na ozdobu

  • 1

    Vychladlé upečené marokánky namáčejte nebo potírejte zespodu čokoládovou polevou a případně posypejte nasekanými mandlemi.

Líbil se vám recept Marokánky? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.