Italské bruschetty jsou perfektní předkrm na grilovačku i rodinný oběd. Jak na ně?

Dvě bruschetty na dřevěné desce Martina Lancingerová

Až si budete lámat hlavu nad tím, čím doplnit grilovací menu, vsaďte na jednoduchou, ale ověřenou italskou klasiku. Bruschetty nechybějí v jídelním lístku žádné pravé italské restaurace a poté, co je vyzkoušíte i vy, se bez nich neobejdete jak při grilovačce, tak při dalších vhodných příležitostech. Které to jsou? Spíš stěží najdete ty, které to nejsou.

Přečtěte si také

Krém, omáčka a koláč: 3 pochoutky z dýně, které si na podzim musíte připravit
Krém, omáčka a koláč: 3 pochoutky z dýně, které si na podzim musíte připravit

Co potřebujete na takovou italskou bruschettu? Vlastně nic extra, jen si dejte pečlivě záležet na výběru pár ingrediencí, které tvoří tento recept.

Základem jsou dobrá rajčata – vybírejte ideálně masitá, která voní a chutnají tak, jako byste je utrhli na zahradě. Olivový olej používejte výhradně extra panenský, bazalku volte jednoznačně čerstvou a i pečivo vybírejte pěkně čerstvé, křupavé a nadýchané.

Dvě bruschetty na kamenné desce Martina Lancingerová

Ingredience:

  • rajčata
  • olivový olej
  • čerstvá bazalka
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • bageta
Tři bruschetty na dřevěné desce Martina Lancingerová

Postup:

  1. Rajčata nakrájejte na měsíčky a vyndejte z nich semínka. Osušte je papírovou utěrkou a nakrájejte na drobné kostičky. Přendejte do mísy.
  2. Zakápněte je olivovým olejem tak, aby nebyla suchá, ale zároveň aby neplavala v oleji a příliš nepromáčela pečivo.
  3. K rajčatům přidejte najemno pokrájenou, čerstvou bazalku, ochuťte solí a pepřem.
  4. Bagetu nakrájejte na plátky a nasucho opečte na pánvi nebo na grilu.
  5. Na plátky bagety nandejte trochu rajčatové směsi a podávejte.
Kupi Magazín na homepage Seznamu?Přidat boxík na Seznam.cz