Jen pro vyvolené: Luxusní taška na svačinu od Louise Vuittona za 70 000 Kč

2 tašky na svačinu značky Louis Vuitton Louis Vuitton

Ve světě módy se čas od času objeví produkt, který vyvolá smíšené reakce. Někdy je to obdiv k uměleckému zpracování, jindy zase nevěřícné pozvedání obočí nad praktičností dané věci. Do této kategorie spadá i nejnovější přírůstek do rodiny luxusních doplňků od francouzské módní značky Louis Vuitton – taška na svačinu, která překračuje hranice běžného vnímání praktičnosti a luxusu.

Přečtěte si také

Růžová daň aneb Proč ženy někdy musí platit více?

Nejdražší svačinová taška na světě

Louis Vuitton, patřící pod křídla gigantu LVMH a Bernarda Arnaulta, jednoho z nejbohatších lidí planety, si libuje v překvapování svých fanoušků. Po plechovce na barvu, připomínající brašnu, nebo kárované tašce na prádlo přichází s dalším kuriózním kouskem – svačinovým pytlíkem.

Tento nový produkt má daleko k běžnému papírovému sáčku, ve kterém si lidé nosí jídlo do práce. Louis Vuitton nahradil papír hovězí kůží, zmačkanou vrchní část vyměnil za elegantní přezku a hnědou barvu za typický oranžový odstín, který je charakteristický pro nákupní tašky LV. Samozřejmostí je pak velký nápis značky a vygravírovaný štítkový popis s názvem firmy a rokem založení.

Jaká je cena této tašky? Necelých 70 000 Kč. Ačkoli oficiální popis na webu Louis Vuitton chybí, taška na svačinu nepotřebuje složité vysvětlení. Nabízí jednu hlavní kapsu a dvě menší na drobnosti, ale vyznačuje se hlavně svou exkluzivitou a designem.

Svačinová taška Louis Vuitton Louis Vuitton

Kde se dá koupit LV svačinová taška?

Zajímavostí je, že tato taška není dostupná online ani v běžných prodejnách. K dostání je pouze v obchodě v kalifornském Hollywoodu, což přidává na její exkluzivitě. Pro zájemce o nejdražší svačinový pytlík na světě to znamená, že kromě investice do tašky si budou muset dopřát i cestu na západní pobřeží USA.

Přestože se může zdát, že jde o zbytečnou extravaganci, Louis Vuitton s tímto produktem opět dokazuje, že hranice mezi praktičností a luxusem může být velmi tenká. Ať už se vám tato novinka zdá jakkoli bizarní, jedno je jisté – nosit svačinu do práce v tašce od Louise Vuittona je projevem nejenom společenského statusu, ale i neotřelého smyslu pro humor.

Balenciaga se toho také nebojí

Značka Balenciaga velmi ráda podobně provokuje a často balancuje na hranici přijatelnosti. Po obnošených teniskách nebo kabelce ve tvaru pytlíku na brambůrky, která vyvolala silné reakce, uvedla na trh další kontroverzní kousek – sukni, která nápadně připomíná osušku. A to nejen na pohled, ale i na omak. Díky použití froté bavlny se neliší od běžného ručníku ve vaší koupelně. Odlišuje se však nastavitelným páskem na vnitřní straně a knoflíky, které zajišťují udržení jejího tvaru. Unisexová sukně se na oficiálních stránkách prodává za zhruba dvacet tisíc korun. Reakce se objevily velmi rychle. Populární obchodní řetězec Ikea, známý svým sortimentem výrobků pro domácnost, uvedl na trh vlastní interpretaci této netradiční módní novinky. Na své sociální síti představil VINARN Towel Skirt, která představuje cenově dostupnou alternativu k modelu od značky Balenciaga, avšak za mnohem přívětivější cenu, pouze 269 Kč.

Zdroj: Louis Vuitton, Balenciaga, IKEA