Mikuláš letos vyrazí hlavně do domácností. V nadílce děti najdou ústenky i dezinfekční gely

Čokoládový Mikuláš s červenou rouškou Nika Art / Shutterstock.com

Také se už vaše děti těší na Mikuláše? Kvůli nouzovému stavu města postupně ruší společné akce s Mikulášem. Nicméně zazvonit u domu Mikuláš může. A co s sebou přinese? Obsah balíčků mění koronavirus, maminky do nich přidávají kromě čokolád pouzdra na roušky a dezinfekční gely do školy. Nevíte si rady, co dětem letos zabalit? Inspirujte se naším seznamem.

Přečtěte si také

Vypere i vyčistí. 5 způsobů, jak v domácnosti využít Coca-Colu

Koronavirus mění Mikuláše

Mikuláš, anděl i čert letos budou chodit. Loni museli mít povinně roušky, letos je nemine nařízení ohledně respirátorů. Námi oslovení rodiče se přiznali, že do balíčků dají kromě sladkostí i praktické věci. Děti tak ve výslužce od Mikuláše dostanou roušky s oblíbenými motivy nebo pouzdro na roušku do školního batohu.

Tip: V dm drogerii koupíte Babylove hygienický gel na ruce, který poskytuje účinnou dezinfekci bez nutnosti použití vody a mýdla. Je vhodný pro děti i dospělé a hodí se ideálně do školy. Gel je v praktickém pouzdře, které má silikonové poutko, hravě tak dezinfekci upevníte na školní batoh, madlo kočárku nebo do automobilu.

Když čokoládu, tak jedině kvalitní

Bez kalendáře ani ránu

Adventní kalendář je mikulášskou stálicí. Otevírání okének a těšení se na příchod Štědrého dne je tradice, kterou děti milují. V prosinci možná budete muset přimhouřit oko a dopřát jim trochu čokolády. Tím máme na mysli tu kvalitní s vysokým obsahem kakaa.

Kupi

Raději než čokoládové pochoutky kupte kalendáře s pravou švýcarskou čokoládou Lindt nebo českou Orion. Jestli vaše dítě po čokoládě přeci jen nebaží, možná se mu zavděčíte adventním kalendářem s lízátky. A ani větší děti nemusíte o kalendáře ochudit. Například značky Balea a Alverde připravily verze plné kosmetických drobností a překvapení, které ocení obzvlášť mladé slečny. Velké oblibě se také těší adventní kalendáře se svíčkami nebo drobnými hračkami.

Trochu exotiky

Čerstvé ovoce do mikulášské nadílky patří. Dá se ale předpokládat, že z jablíček děti radostí skákat nebudou. Co jim nadělit třeba exotické ovoce, které přes rok příliš nekupujete? Papáju, karambolu a pitahayu neboli dračí ovoce děti rády ochutnají a pyšně si je vezmou jako svačinu do školy.

A jestli chcete vyvážit množství sladkostí něčím aspoň trochu zdravým, přidejte do nadílky i lyofilizované ovoce sušené mrazem. Neobsahuje žádné přidané cukry a zachovává si všechny vitamíny a minerály.

Exotické ovoce na dřevěném podkladu. Canva

Něco na žvýkání

I oblíbené želatinové bonbóny Haribo seženete ve speciální vánoční edici. Děti se tak mohou těšit na bonbónky ve tvaru vánočních motivů. A jestli chcete mít nad přísunem cukru aspoň nějakou kontrolu, kupte balení, které obsahuje malé sáčky s několika bonbóny. Tak možná zamezíte tomu, že si je děti budou cpát do pusy po hrstech. Aby jejich zuby tolik netrpěly, můžete mikulášskou nadílku obohatit o balení žvýkaček bez cukru. Ty totiž v žádném batohu teenagera nemohou chybět!

Značkový Mikuláš

Čokoládové figurky ve tvaru Mikuláše nabízí mnoho výrobců. Záleží jenom na tom, jaký máte na nadílku rozpočet. Obyčejné čertovské a mikulášské figurky seženete už za méně než 10 korun. Pokud ale mají vaše děti rády kvalitní čokoládu, budete si muset trochu připlatit. Figurky podle velikosti koupíte od 50 do 100 Kč. Malé milovníky lentilek lze obdarovat Mikulášem naplněným těmito barevnými bonbóny. Kinder Mikuláš v sobě zase skrývá malé překvapení, stejně tak jako oblíbené Kinder vajíčko.

Kupi

Drobná překvapení

Mikulášská nadílka určitě nemusí být jen o sladkostech. Dětem můžete udělat radost i drobnými dárky a překvapeními, které jim vydrží trochu déle než čokoláda. Kupte jim například menší balení pastelek, modelínu s vykrajovátky nebo třeba puzzle. Zkrátíte tak ratolestem dlouhé čekání na Ježíška. Školáka určitě potěšíte originálním krytem na telefon nebo kreditem do mobilu. Mladá slečna zase ocení vánoční lak na nehty se třpytkami nebo lesk na rty.

Pastelky nadchnou nejednoho malého umělce

Uhlí nebo brambory?

Každá mikulášská nadílka by měla mít i výchovný dopad, souhlasíte? A tak je občas potřeba i nějaký ten brambor za nevhodná slova nebo uhlí za neuklizený pokojíček. Právě uhlí, které vždy symbolizovalo takový malý černý pozdrav z pekla, se v dnešní době docela obtížně shání. I na to už však obchodníci myslí. V supermarketech tak seženete 250 gramový balíček s pravým uhlím od čerta pro zlobivé děti.

A jestli jsou ty vaše poslušné a chcete jen dodržet vtipnou tradici, kupte jim arašídy v cukru, které se prodávají pod názvem Čertovo uhlí. Takový trest bude vlastně malá odměna!