Mobilní operátoři spustili vánoční nabídky! Rozdávají telefony za korunu i sluchátka za tři stovky

Usmívající se žena ve vánočním oblečení drží telefon a zabalený dárek Canva

Výhodné nabídky se před Vánocemi sypou ze všech stran a pozadu nezůstávají ani mobilní operátoři. Stejně jako každý rok, i letos lákají zákazníky na levnější produkty, zajímavé balíčky a služby zdarma. Podívali jsme se, jakou vánoční kampaň přichystal T-Mobile, Vodafone a O2 i jaké další novinky aktuálně představili virtuální operátoři.

Co v článku najdete

Přečtěte si také

Co nejvíce štve zákazníky v obchodech? Neochotný personál i dlouhé čekání ve frontách u pokladen

O2

O2 začalo zákazníkům nadělovat již od začátku listopadu. Za každou jednu službu, kterou u tohoto operátora máte, dostanete slevu 1 000 Kč na produkty z vánoční nabídky. Akce platí pro všechny a zahrnuje veškeré služby. Na jeden produkt lze uplatnit slevu pouze jednou, tisícovky tedy nelze sčítat.

Ušetřit díky tomu můžete na telefonech Samsung, Xiaomi, iPhone či Realme, na vybraných noteboocích a na velkém letošním lákadle, kterým jsou bezdrátová sluchátka O2 Pods. Ta vás díky vánoční slevě vyjdou pouze na necelých tři sta korun (oproti běžným 1 299 Kč).

Jak pro ČTK přiblížil ředitel prodeje zařízení Václav Dostál: „Po pečlivém uvážení a řadě zákaznických průzkumů jsme se rozhodli, že vyvineme vlastní produkt v této kategorii. Navíc jsme je díky tisícovce pro naše zákazníky schopni nabídnout za cenu 299 korun.

Dívka ve vánoční čepici si prohlíží telefon u stromečku Canva

Vodafone

S Vodafonem bude výhodnější nejen nákup dárků, ale i předvánoční čas strávený s blízkými. Vánoce si můžete zpříjemnit sledováním vánočních filmů díky akci Vodafone TV na 3 měsíce zdarma. Pokud si například vyberete balíček TV Komfort (pro odběratele Vodafone internetu je po třech bezplatných měsících za 232 Kč měsíčně, bez něj za 429 Kč), získáte také přístup k videotéce s více než 2 000 pořady.

U každého Neomezeného tarifu si aktuálně můžete v aplikaci a samoobsluze Můj Vodafone navíc zdarma aktivovat zrychlení dat na maximum v rámci 5G sítě, a to 3× na 24 hodin.

V neposlední řadě operátor rozdává až 5 000 korun na nákup nového telefonu, notebooku, televize nebo herní konzole PlayStation 4 –⁠ čím více služeb si pořídíte a sloučíte do jedné, tím vyšší slevu získáte.

  • Tip: Vodafone před Vánocemi myslí i na seniory. Na svých stránkách spustil interaktivní výukovou hru Digitální odysea, která pomáhá starším lidem (s pomocí jejich blízkých) překonat obavy z technologií a učí je využívat výhody online světa a ovládat chytrá zařízení.
Ideální na sledování vánočních filmů

T-Mobile

T-Mobile ve své kampani láká na zvýhodněné telefony s nejlepší dotací na trhu. Produkty značky Samsung zákazníci pořídí až o 7 000 Kč levněji, případně mohou využít akci „Dvojičky“ a za druhý telefon zaplatit pouhou 1 korunu, čímž ušetří až 14 000 Kč. Slevy lze využít nejen při nákupu mobilů, ale i chytrých televizorů Samsung, herních konzolí či notebooků. Stejná akce platí i na vybrané modely iPhonu v kombinaci s chytrými hodinkami Apple Watch.

Zatímco většina operátorů od dotací na nákup zařízení ustupuje, pro nás jsou nadále důležitou odměnou, kterou chceme pro naše zákazníky zachovat – ať už touží po novém telefonu, nebo potřebují spíš notebook či televizor,“ vysvětluje v tiskové zprávě ředitel segmentu pro rezidentní zákazníky ze společnosti T-Mobile Michal Podlucký.

Výhodné akce připravil operátor také pro Twist zákazníky s hlasovým tarifem, kterým naděluje data zdarma (1 GB při minimálním dobití 250 Kč) a neomezené volání do sítě T-Mobile na 30 dnů zdarma.

Tesco Mobile

Jak nedávno zveřejnil ve své tiskové zprávě jeden z našich největších virtuálních operátorů Tesco Mobile, změna zákaznického chování se v poslední době významným způsobem projevila i v oblasti telekomunikací. „Pro zákazníky jsou nyní jasnou první volbou velké datové balíčky. Pozorujeme pokles v množství odesílání SMS zpráv. Zákazníci stále více nahrazují klasické volání a hlavně SMS zprávy službami pro okamžité zasílání zpráv (Instant messaging),“ uvádí ve zprávě Jan Semotán, generální ředitel Tesco Mobile pro ČR a SR.

Předplacené karty jsou trendem, novinkou je SIMPLE

Také proto Tesco Mobile nedávno představilo svou novinku DIGI i revoluční tarif SIMPLE, který v sobě propojuje výhody předplacenek s paušály. Tyto předplacené karty si každý měsíc automaticky strhávají zvolenou částku z platební karty, není tedy potřeba dobíjet kredit. Stačí si pouze koupit SIM kartu, stáhnout aplikaci, zadat potřebné platební údaje a vybrat si balíček. Až do konce roku 2021 můžete využít akci a Tarif SIMPLE 2GB získat na měsíc na zkoušku za 1 Kč.

Podobné předplacené tarify s názvem Neřešto představil i konkurenční Kaktus. Kromě pořádné porce dat a 100 volných minut na hovory a 100 SMS v nich nabízí také neomezená data na sociální sítě jako Facebook, Instagram, Snapchat, Twitter, Messenger či WhatsApp.