Fitness oblečení, které funguje jako tělová kosmetika. Legíny dnes umí hydratovat i vyhlazovat kůži

Žena v legínách, která se na sebe dívá do zrcadla asife / Shutterstock.com

Sportovní legíny a podprsenky, které během sportu pečují o vaši pokožku, hydratují ji, zbavují celulitidy a zpevňují účinněji než kdejaký tělový krém. Zní vám to jako nereálná technologie snů? Omyl. Takové oblečení již na trhu dávno je. Kombinuje v sobě pohodlí funkčních materiálů a účinky kosmetických produktů. Jak mají speciální textilie fungovat, jaké vychytávky jsou již k dostání a jsou opravdu tak účinné, jak výrobci slibují?

Přečtěte si také

Naučte se nový způsob, jak připravovat lososa! Po japonsku s Teriyaki omáčkou

Fitness legíny s koenzymem Q10

O aktivní látce Q10 jste pravděpodobně slyšeli ve spojení s pleťovými a tělovými krémy. Ty při pravidelné aplikaci slibují mimo jiné zpevnění pokožky, její remodelaci, zvýšení pružnosti i intenzivní hydrataci. Stejně jako sportovní legíny, které jsou vyrobené z materiálu, obsahujícího stejný koenzym. Při jejich nošení by se měly do pokožky uvolňovat aktivní látky, které se během sportu postarají o to, aby byla vaše kůže jemná, hladká, zpevněná a aby se i přes odvod vlhkosti, jaký funkční materiály zajišťují, zbytečně nevysoušela a nenamáhala.

  • Tip: V zahraničí prodává tvarující legíny (v dlouhé i krátké variantě) například značka Nivea. U nás začal sportovní legíny a podprsenky s Q10 a hydratačním efektem nabízet Lidl na svém e-shopu pod značkou CRIVIT.
Žena, oblečená ve sportovních legínách a podprsence Galaxy love design / Shutterstock.com

Antioxidační a minerální oblečení CareWear z mořských řas

Na podobném principu funguje i revoluční (a na českém trhu ojedinělá) sportovní kolekce, kterou loni představila drogerie Rossmann. I ta slibuje péči o pokožku pouhým nošením. Trik je ukrytý ve funkčním materiálu SeaCell, který je vyrobený z mořských řas. Kolekci navrhli a ušili tuzemští návrháři a je tak speciálně přizpůsobena českým ženám, které nemají během dne čas pečovat o pokožku svého těla, čímž ji zanedbávají, jak ukázal průzkum pro společnost Rossmann.

„Tento výsledek byl pro nás určitým zdviženým prstem, protože jsme společnost, pro kterou je péče, ať už o druhé či sama o sebe, jednou z priorit. Jsem tudíž velmi rád, že vznikem exkluzivní, limitované kolekce oblečení CareWear přinášíme do České republiky revoluční řešení právě v této oblasti. Vše je vyrobeno lokálně a s využitím udržitelných postupů českých módních návrhářek,“ uvedl Vít Podešva, jednatel společnosti ROSSMANN

Jaké má pečující kolekce účinky a kolik stojí?

Oblečení CareWear obsahuje minerály, antioxidanty a vitamíny z mořských řas, které se vstřebávají přímo do pokožky během nošení. Zároveň také eliminuje volné radikály, které mohou být pro kůži škodlivé. Materiál neztrácí na účinnosti ani opakovaným praním.

  • Tip: Limitovanou edici najdete ve vybraných prodejnách Rossmann. V nabídce jsou dlouhé legíny, krátké elastické šortky, sportovní tílko i triko s dlouhým rukávem, vše ve třech přizpůsobivých velikostech. Cena se pohybuje od 1399 do 1899 Kč za kus. Aktuálně však pro členy Rossmann klubu platí akce 50 % sleva na libovolný druhý zakoupený kousek.
3 ženy, které mají na sobě oblečení CareWear Rossmann

Legíny proti celulitidě s kofeinem

Do třetice vás již určitě nepřekvapí, že na trhu existují také legíny, které vám (údajně) pomohou s odstraňováním celulitidy. Opět pouhým nošením. Speciální funkční látka Dermofibra®Cosmetics je v tomto případě napuštěná kofeinem, pomáhá stimulovat krevní oběh, hydratovat a vyhlazovat. „Pohodlné a inovativní kousky, které pohodlně obepnou vaše tělo, zpevní svalovou hmotu, hydratují, zjemňují a viditelně redukují projevy celulitidy," vyjmenovává benefity revolučního materiálu jeho italský výrobce.

  • Tip: Na trhu existuje několik značek, které legíny z této unikátní látky prodávají. V zahraničí například BeGood nebo Arosha, které lze koupit i v některých našich e-shopech. Cena se pohybuje kolem 1 955 Kč. Někdy také narazíte na oblečení „proti celulitidě“, které nicméně spoléhá pouze na vizuální vyhlazení (kvalitní materiál se speciální strukturou překryje vystupující pomerančovou kůži), nikoliv na kosmetické ošetření.

Funguje sportovní oblečení s kosmetickými účinky?

Stejně jako u kosmetiky nelze ani v tomto případě spoléhat na 100% výsledky a účinnost. Oblečení je určitě velmi pohodlné na nošení a příjemné. Vždy ale záleží na individuálním těle jeho nositelky. Je to podobné jako u krémů a pečujících přípravků, které rovněž slibují díky aktivním látkám viditelné účinky. A zatímco některým ženám je opravdu přinesou, jiné rozdíl nijak nepocítí.

Zdroj: Rossmann, Be good store