Z prodejen velkých řetězců se stahuje hned několik potravin. Varuje před nimi Albert, BILLA, Globus i Penny

Supermarket Shutterstock.com / Tooykrub

Záleží nám na tom, abyste jedli zdravě a bezpečně. Proto jsme se v tomto článku zaměřili na potraviny, které řetězce v těchto dnech stahují z prodeje. O jaké výrobky se jedná a co dělat, když máte závadný produkt doma?

Přečtěte si také

Recept na rychlé vafle, které jsou hotové za pár minut a báječně chutnají!

Albert stahuje BIO kukuřici na popcorn

Obchodní síť Albert na svých webových stránkách oznámila, že z důvodu nevyhovujícího laboratorního rozboru byl stažen z prodeje produkt BIO kukuřice na popcorn 200 g od dodavatele COUNTRY LIFE s.r.o. s datem spotřeby 30. 9. 2024.

Zákazníci, kteří si uvedený produkt zakoupili, mohou toto zboží do 15. 4. 2023 vrátit a dostanou zpět peníze. Ostatní výrobky prodávané v síti Albert nejsou tímto opatřením dotčeny.

Penny stahuje závadné Olomoucké tvarůžky s plísní

Z preventivních důvodů stahuje dodavatel A.W. spol. s.r.o (Loštice) výrobek Olomoucké tvarůžky 100 g s datem spotřeby 24. 3. 2023 a 25. 3. 2023 z důvodu možného výskytu plísně. Tvarůžky se prodávaly mimo jiné v prodejní síti Penny, které k tomuto produktu vydalo svolávací akci. Výrobek může být vrácen na jakékoli prodejně Penny. Kupní cena bude vrácena v plné výši po předložení pokladního dokladu.

Podobné varování je umístěno na webu Penny také na proteinové tyčinky

„Vážení zákazníci, z preventivních důvodů vás informujeme o možném výskytu plísně u výrobku CRIP CROP Proteinová tyčinka s příchutí belgické čokolády s datem min. trvanlivosti 27. 3. 2023,“ píše se na stránkách řetězce Penny.

I tento výrobek může být vrácen v jakékoliv prodejně Penny. Kupní cena bude vrácena i bez předložení pokladního dokladu.

Řetězec Globus stahuje jablečný mošt

Společnost Globus dnes oznámila, že s okamžitou platností stahuje z prodeje výrobek Mošt jablko 0,33 l s datem minimální spotřeby 10. 10. 2023 (EAN 8590185000671), dodávaný společností FRUTA BOHEMIA, a.s.

Důvodem ke stažení výrobku je jeho nevyhovující kvalita, jak se píše na stránkách řetězce. „Z preventivních důvodů stahujeme výrobek uvedené šarže. V případě, že jste uvedený výrobek zakoupili, můžete ho vrátit v jakémkoli z našich hypermarketů Globus, kde vám budou také vráceny peníze v plné výši,“ stojí v tiskové zprávě.

Kukřice na popcorn Kupi

Jste alergičtí na arašídy? Zpozorněte

BILLA preventivně stahuje z prodeje na základě laboratorních rozborů od státního dozoru SK výrobek BILLA Genusswelt Spekulatius-Creme 200 g.

„Ve výrobku byl dle laboratorních rozborů detekován obsah arašídů jako alergenní látky, která není součástí deklarace na obalu výrobku,“ píše se v tiskové zprávě na oficiálních stránkách řetězce. Obchod doporučuje výrobek nejíst a raději jej vrátit v kterékoli prodejně BILLA, a to i bez účtenky.