3 dokonale jednoduché recepty na zmrzlinu ze zmrzlinovače

Zmrzlinu můžete servirovat jakkoli kreativně. Canva

Připravte si bezkonkurenční domácí zmrzlinu, po jejímž ochutnání nebudete chtít jinou než právě tu vlastní. Použijete totiž jen poctivé ingredience bez přidaných dochucovadel, a navíc si vytvoříte kombinace, které máte nejraději.

Přečtěte si také

Máslo rychle zdražuje: Vyplatí se akce nebo privátní značky řetězců?
Máslo rychle zdražuje: Vyplatí se akce nebo privátní značky řetězců?

Zmrzlinovač se vyplatí

Pokud chcete vytvářet luxusní krémové zmrzliny, je potřeba mít v kuchyni malého a šikovného pomocníka. Tím není nikdo jiný než zmrzlinovač, který mícháním zbaví směs krystalků vody. Připravíte tak zmrzlinu, která vás neomrzí – a naopak se stane příjemným gurmánským zážitkem.

Plánujete-li hostit celou rodinu a přátele, pak vsaďte na zmrzlinovač s kompresorem, který funguje automaticky – suroviny pro zmrzlinu zároveň šlehá i mrazí. Jestliže však nejste nároční, možná vám postačí ekonomická varianta – zmrzlinovač bez kompresoru nebo ruční zmrzlinovač. Počítejte ale s tím, že u těchto variant musíte chladicí nádobu předem namrazit v mrazničce.

Co třeba tenhle zmrzlinovač?

Tip na zmrzlinovače: Nenáročné potěší ekonomický ruční zmrzlinovač od Tescomy za 699 Kč. Ten má kliku, s jejíž pomocí promícháte směs v chladicí nádobě – jednoduché a zmrzlina bude na světě!

Chcete-li však něco lepšího a bez práce, můžete sáhnout po zmrzlinovači s kompresorem od Sage, třeba po modelu BCI600. Přistroj je vybaven 12 přednastavenými programy a funkcí udržení chladu až na 3 hodiny. Nádobu o objemu 1 litru vychladí až na -30°C před použitím, takže lahodnou zmrzlinu nebo sorbet máte opravdu během chvilky hotové, bez zdlouhavého čekání.

Jak na ideální zmrzlinu?

Máte zmrzlinovač? Nastal čas vybrat ingredience. Než se pustíte do výroby zmrzliny podle některého z receptů (třeba právě od nás), nezapomeňte všechny složky dobře vychladit. Taktéž je dobré směs nejprve důkladně rozmixovat a vyšlehat – pro dokonalou konzistenci.

Vyzkoušejte smetanovou zmrzku z manga

Pistáciové pohlazení

Když se řeknou pistácie, možná si představíte nejen slané oříšky, ale také pistáciovou zmrzlinu. Tak proč si ji neudělat doma? Připravte si 375 g mascarpone, cukr dle chuti, 200 g loupaných, nesolených pistácií a lžičku strouhané citronové kůry. Nesmíme zapomínat ani na 4 vejce.

Začněte tím, že smícháte žloutky s mascarpone a citronovou kůrou. Zvlášť vyšlehejte sníh z bílků a cukru, který následně opatrně vmícháte do připravené směsi. Zbytek práce za vás udělá zmrzlinovač. Nechte si chutnat a nezapomeňte zmrzlinu ozdobit kousky pistácií.

Banánová a jednoduchá

V jednoduchosti je krása – to platí také pro výtečnou banánovou zmrzlinu. Pokud máte při ruce půl kila banánů, cukr a 200 ml smetany, můžete si umíchat skutečnou dobrotu. Předem vychlazené banány rozmixujte s cukrem a smetanou na hustý krém. Nakonec použijte zmrzlinovač a můžete rovnou podávat.

Banánová zmrzlina chutná skvěle. Canva

Vanilkové nebe

Klasika – to je univerzální vanilková zmrzlina. My pro vás máme recept vylepšený o sušenky.

Na vanilkovou zmrzlinu potřebujete hrnek a tři čtvrtě smetany, šálek a čtvrt mléka, cukr dle chuti, vanilkový lusk či extrakt a oblíbené sušenky (výborné jsou karamelové). Začněte zahřátím hrnečku smetany s vanilkou a cukrem – přidejte špetku soli. Nenechte přejít do varu – jen zahřejte tak, aby se cukr a sůl rozpustily. Poté přidejte zbytek smetany a ostatní ingredience a vše nechte vychladnout v lednici. Nakonec znovu promíchejte a přidejte do zmrzlinovače. Na závěr můžete smíchat s kousky sušenek nebo s nastrouhanou čokoládou.

Kupi Magazín na homepage Seznamu?Přidat boxík na Seznam.cz