AEG a Electrolux stahují z prodeje tyčové vysavače, které mohou způsobit požár

Pár si v obchodě s elektrem vybírá vysavač Canva

Tyčové vysavače značky AEG a Electrolux vyrobené v roce 2020 a 2021 budou staženy z prodeje. Důvodem je bezpečnostní riziko. Závada se týká série vysavačů AEG FX9 a Elektrolux Pure F9. Společnosti vybízí majitele vysavačů, aby je přestali používat.

Přečtěte si také

Co uvařit o víkendu? 5 českých klasik na sobotní a nedělní oběd

Společnosti Electrolux a AEG varují majitele tyčových vysavačů Electrolux Pure F9 a AEG řady FX9 se sériovými čísly uvedenými ve zprávě zveřejněné na stránkách ČOI, aby okamžitě přestali používat svůj spotřebič.

Konkrétní modely, kterých se svolávací akce týká naleznete na tomto seznamu.

Stažený typ vysavačů obsahuje komponent, který může způsobit přehřátí – a následně by tak mohlo dojít k samovznícení. Kvůli riziku požáru přišlo rychlé varování a stažení řady z prodeje, ke škodě na zdraví či majetku osob zatím nedošlo.

Jak řešit: Patříte mezi majitele těchto modelů? Zkontrolujte sériové číslo a následně, pokud vlastníte problematický spotřebič, zašlete své kontaktní údaje (e-mail, telefon) a informace o modelu (model, sériové číslo, produktové číslo a sken daňového dokladu) na adresu uvedenou ve zprávě na stránkách coi.cz. Společnost Electrolux vás následně bude kontaktovat ohledně kompenzace, výměny či vrácení peněz.

Máte vysavač doma?

Jestliže vlastníte vysavač zmíněné řady, nepoužívejte jej, dokud nezkontrolujete, že sériové číslo neodpovídá staženým spotřebičům. Vyhněte se luxování a vysavač nenabíjejte ve stanici. Stanici, prosím, odpojte od elektrického proudu. Jestliže sériové číslo v nahlášených nenajdete, pak můžete vysavač používat i nadále. Další výrobky Electrolux a AEG by měly být v naprostém pořádku.

Vysavač za super cenu

Hledáte nový spotřebič?

Hledáte alternativu? Stále oblíbenějšími pomocníky jsou robotické vysavače, které vám usnadní úklid. Stejně tak populární zůstávají právě tyčové vysavače, které umožňují snadnou manipulaci. Výběr vysavače by měl záviset nejen na luxované ploše domácnosti, ale i na složitosti terénu a povrchu. Zvážit byste při výběru měli i to, zda máte domácí mazlíčky. Náročnější domácnosti vyžadují silnější vysavače.

Tip: Prolistujte si aktuální akční letáky elektro na Kupi.cz a neunikne vám žádná sleva.