Obchody stahují z prodeje loupané pistácie s úlomky skla a závadné rozinky. Doma je můžete mít i vy

Miska pistácií Canva

Řetězce s potravinami stahují z prodeje balené pistácie a rozinky. Zvláště byste měli zpozornět, pokud máte doma balení loupaných pistácií, ty totiž velkoobchod makro stahuje, protože mohou být kontaminované úlomky skla. V případě rozinek z řetězce Albert se jedná o blíže nespecifikovanou závadu, ale i v tomto případě varuje společnost před konzumací a žádá zákazníky, aby výrobek vrátili.

Co v článku najdete

Přečtěte si také

Víte, že tučné maso byste měli jíst maximálně dvakrát do týdne? A pozor také na grilování!

„Dovolujeme si Vás informovat, že společnost makro Cash & Carry ČR s.r.o. přistoupila z preventivních důvodů ke stažení níže uvedených výrobků z trhu. Během balení mohlo dojít ke kontaminaci výrobků kousky skla,“ stojí v tiskové zprávě velkoobchodu makro.

Stažení se týká následujících výrobků od dodavatele Kservis:

  • MC pistácie loupané 250 g, datum spotřeby: 31. 12. 2022, číslo šarže: L21135412 a L21230712
  • MC pistácie loupané 500 g, datum spotřeby 31. 12. 2022, číslo šarže: L21134324

Pokud jste uvedené šarže loupaných pistácií zakoupili a máte je stále doma, v žádném případě je nekonzumujte. Výrobek můžete vrátit do jakéhokoli velkoobchodního střediska makro, kde vám budou na základě prodejního dokladu vráceny peníze zpět. Vrácení je možné do 31. 5. 2022.

Vzhledem k tomu, že velkoobchod Marko slouží jako zásobovací sklad pro menší prodejce potravin, je velmi pravděpodobné, že jste si kontaminované pistácie mohli koupit i v jiné prodejně než makro. I v tomto případě byste měli výrobek vrátit obchodníkovi, který vám jej prodal.

Za způsobené nepříjemnosti se velkoobchod makro svým zákazníkům omluvil.

Balení závadných pistácií značky Metro chef Kupi

Rozinky z Albertu

Další upozornění na nebezpečný výrobek vydal řetězec Albert.

Stažení se týká výrobku od dodavatele POEX Velké Meziříčí, a.s.

  • ALB rozinky zlaté 200 g, s datem spotřeby 8. 12. 2022, šarže L134200736.

O stažení informovala společnost Albert dnes na svých stránkách. Obchodník uvedl jako důvod svolávací akce nevyhovujících laboratorní rozbory potraviny a požádal zákazníky, aby z preventivních důvodů výrobek nekonzumovali.

Infografika o stažení rozinek z Albertu Kupi

„Zákazníci, kteří si uvedený produkt zakoupili v období do 31. 1. 2022, mohou toto zboží vrátit do 10. 4. 2022 a dostanou zpět peníze. Za vzniklou situaci se omlouváme,“ sdělil zástupce řetězce Albert.