Pozor na pikantní klobásky se salmonelou. Obchody je stahují z trhu a varují před jejich konzumací

Pikantní klobásky z Tesco v oddělení uzenin Kupi / Canva

V obchodech Tesco se prodávaly pikantní mini klobásky s chilli, ve kterých byla zjištěna přítomnost bakterie Salmonely. Prodejce je okamžitě stáhl z trhu. Pokud jste v posledních dnech kupovali Tesco Pepperoni Hot, pak zbystřete! Výrobek v žádném případě nekonzumujte a vraťte ho zpět do nejbližší prodejny Tesco, kde vám za něj vrátí peníze.

Přečtěte si také

3 neobvyklé jarní saláty, kterými se blýsknete při grilovačce i mimo ni

Něco k zakrojení

Vánoční svátky jsou nejen o dárcích, ale také o dobrém jídle. Není tak divu, že spíže Čechů se v posledních dnech zaplňují trvanlivými potravinami. Před jednou z nich vydala aktuálně společnost Tesco varování.

Při preventivních kontrolách bylo zjištěno, že výrobek Tesco Pepperoni Hot může být kontaminován Salmonelou. Konkrétně se jedná o Tesco Pepperoni Hot 100g, EAN 5051007129534, šarže 21286058 s datem spotřeby 25. 1. 2022.

Vzhledem k tomu, že uvedený výrobek se prodával v prodejnách společnosti Tesco, je možné výrobky vrátit na oddělení informací. Na základě řádně uplatněné reklamace Vám bude ihned vrácena kupní cena tohoto výrobku.

Sežeňte něco na prkénko v akci

Pozor na med s antibiotiky

Před pár dny jsme informovali o stažení květového lipového medu, ve kterém byly zjištěny zbytky antibiotik. Výrobek mohou lidé, kteří si ho koupili, vrátit v prodejnách Marko, kde jim bude vyplacena kupní cena zpět.

„Společnost Makro Cash & Carry ČR s.r.o. přistoupila ke stažení níže uvedeného výrobku z trhu. Vzorek medu bohužel nevyhověl při laboratorní kontrole dozorovým orgánem legislativním požadavkům. Ve vzorku medu byly zjištěny rezidua inhibičních látek – zbytky antibiotik. Stažení se týká pouze 1 šarže níže uvedeného medu dodavatele MEDAS, s.r.o.,“ sdělila vedoucí oddělení kvality velkoobchodu Makro Petra Bártová.