O víkendu nebo o prázdninách: Výlet na tato místa je vždy dobrý nápad!

Rodina s dětmi v autě Canva

Po měsících protipandemických opatření, která uzavřela hotely i zábavní centra, jsme se před pár týdny konečně dočkali rozvolnění. Inspirujte se a vyrazte s rodinou na výlet, na nějž nezapomenete.

Přečtěte si také

Vši opět berou školy a školky útokem, přípravky na léčbu dochází. Zbavit se jich můžete i sami vodkou nebo slivovicí

Kam za zvířátky?

Svět ryb poznáte zblízka v Modré, která leží na východě Moravy. Ocitnete se totiž v největším sladkovodním tunelu v Evropě, kde po levé straně nahlédnete do života v tůni a po pravé zase v rybníce.

Kolem skla tady proplouvají různé druhy ryb, jako jsou líni, candáti, kapři i sumci, a celá expozice je zábavou i ponaučením o přírodě. Venku se zase projdete kolem výběhu praturů a v těsné blízkosti navštívíte skanzen, kde dětem ukážete, jak žili naši předci.

Oblíbeným cílem jsou samozřejmě také zoologické zahrady. V Safari parku Dvůr Králové byla v pátek slavnostně otevřena stezka kolem jezera hrochů a také opravený pavilon pro hrošíky.

Hroši v zoo se koupají v jezírku Safari park Dvůr Králové

Kam za historií?

Zámek Loučeň má pro malé návštěvníky speciální dětské prohlídky, během nichž je komnatami a sály provede kněžna Marie, princezna Karolína nebo komorník. Ukážou jim zábavnou formou, jak se v sídle žilo, s čím si hrály děti, i to, co jim na zámku chybělo, nebo čeho měli naopak víc v porovnání s dnešní dobou.

Za návštěvu jistě stojí i zámek Blatná, který láká na prohlídky loveckého salonku, galerie a dobových salonů, ale také na park, kde můžete přímo z ruky krmit početné stádo daňků. Potravu pro ně zakoupíte v pokladně zámku. Zvláště pro děti půjde o skvělý zážitek.

Vyhrajte poukaz na ubytování nedaleko zámku Blatná

Kam za motorkami a auty?

Hořice se chlubí oblíbenou výstavou motocyklů v Museu Czech Road Racing. Letošní expozice se nese v duchu motta „60 let na jednom okruhu“ a připomíná výročí konání prvního poválečného ročníku závodu 300 zatáček.

V Mrači nedaleko Čerčan zase vzniká unikátní muzeum Svět Škodovek, které nejspíš přivítá návštěvníky už brzy. Expozice na 1 400 m² nabídne okolo sta exponátů mapujících historii značky Škoda od předválečných let po současnost. Jde o vozy závodní, prototypové i užitkové, které takto pohromadě v žádném jiném muzeu neuvidíte.

Staré modely Škodovek na expozici Svět Škodovek

Kam za kuriozitami?

Máte rádi zajímavosti z Guinessovy knihy rekordů? Pak určitě zamiřte do Pelhřimova, respektive konkrétně do Muzea rekordů a kuriozit. Exponáty se tady pyšní přídomky: největší, nejmenší, nejtěžší, nejdelší atd. V části Zlaté české ručičky naleznete světově ojedinělou kolekci více než 90 unikátů ze zápalek a zápalkových hlaviček a další výrobky.

Kam za netradičními zážitky?

Podle výsledků Ceny popularity za rok 2020, ve které hlasovali zákazníci Allegrie, je nejoblíbenějším zážitkem let balonem. I ten si můžete užít s rodinou.

Marketing manager Petra Sedláčková, která nám prozradila výsledky soutěže, nám popsala situaci v Allegrii v době pandemie: „Ani my jsme nezaháleli a snažili jsme se nabídku zážitků rozšiřovat a pracovali jsme na 200 %, aby naši klienti byli po pandemii hýčkáni co nejvíce. V nabídce máme spoustu novinek a mezi bestsellery najdou prověřenou kvalitu, která rozhodně nikoho nezklame. Dá se říct, že situace s omezeními kolem covid-19 nás hodně prověřila a posílila. Teď je na čase se zase zhluboka nadechnout a těšit se na prosluněnou letní sezónu a na spoustu zážitků, které nás všechny čekají.“

Kam za pohádkovými bytostmi?

Po naučné stezce nedaleko Hlinska dojdete až k samotné bráně do pekla s názvem Čertovina! Projděte ji a dejte se až 12 metrů pod zem, kde si užijete rej jeho obyvatel, tedy čertů a čertic. Zahrají dětem divadlo, pustí pohádku, pobaví malé i velké, všichni si pochutnáte na ďábelsky dobrých jídlech v místní restauraci a rodiče jistě potěší také pekelná pražírna s kavárnou.