Připravte si lososa jednoduše, zdravě a chutně. Navíc s výbornou zeleninou

Ryby bychom v zájmu vlastního zdraví měli jíst alespoň 2× týdně. Zkuste proto lososa s opečenou zeleninou, jehož chuť podtrhnete citronovou šťávou. Tahle kombinace opravdu nemá chybu, a navíc je zdravá!

Co v článku najdete

Přečtěte si také

Nejlepší jsou přemrzlé! Na mišpule, jeřabiny a další plody vyrazte až po mrazících, jsou sladší

Suroviny

  • losos
  • 2 stroužky česneku
  • čerstvý tymián
  • petrželka
  • 1/2 cukety
  • 1 červená paprika
  • 6 větších žampionů
  • 1 červená cibule
  • šťáva z citronu
  • olivový olej
  • sůl a pepř

Postup přípravy

  1. Na sucho opečeme zeleninu.
  2. Přidáme česnek a tymián na provonění.
  3. Zalijeme trochou olivového oleje.
  4. Osolíme a opepříme.
  5. Zamícháme a přidáme petrželku.
  6. Na pánev dáme olivový olej a opečeme lososa (4 minuty z jedné strany).
  7. Otočíme a přidáme česnek a tymián.
  8. Necháme dojít pod alobalem.
  9. Z připravené zeleniny vyndáme česnek a tymián.
  10. Maso naservírujeme na zeleninu a zalijeme citronovou šťávou.

Dobrou chuť!