Nejlepší příloha nejen na grilovačky: Domácí křupavé hranolky se třemi druhy majonézy

Hranolky jsou dokonalou přílohou k masu, a to grilovanému, vařeném, pečenému i k masovým směsím. Kupované však vyměňte za domácí, které jsou snadné a budou chuťově mnohem lepší. A co by to bylo za hranolky bez majonézy, že? I tu si podle našeho receptu připravíte, dokonce ve třech variantách. Která u vás vyhraje: klasická, papriková, nebo hořčičná?

Přečtěte si také

Tipy, jak podpořit svou imunitu, které opravdu fungují
Tipy, jak podpořit svou imunitu, které opravdu fungují

Domácí křupavé hranolky

Suroviny

  • brambory
  • 1 l rostlinného oleje

Postup přípravy

  1. Brambory nakrájíme na silnější hranolky.
  2. Předsmažíme je v oleji na nižší teplotu 110 °C.
  3. Vyjmeme z oleje a osušíme.
  4. Připravíme maso a majonézy.
  5. Předsmažené hranolky vložíme zpět do oleje a smažíme při 180 °C.
  6. Smažíme do zlatova, vyjmeme a opět osušíme.
  7. Osolíme.
Domácí hranolky jsou lepší než kupované. Kupi.cz

Domácí majonézy

Suroviny

  • žloutky
  • olej
  • pepř a sůl
  • citronová šťáva
  • hrubozrnná hořčice
  • koření Uzená paprika

Postup přípravy

  1. Žloutky zakapeme citronovou šťávou.
  2. Osolíme.
  3. Za stálého míchání po troškách přiléváme olej.
  4. Mícháme do požadované konzistence.
  5. Dle chuti přidáme sůl a citron.
  6. Rozdělíme na tři části. Jednu necháme klasickou, do druhé přidáme hrubozrnnou hořčici a do třetí koření Uzená paprika.

Přejeme dobrou chuť!