Nejlepší příloha nejen na grilovačky: Domácí křupavé hranolky se třemi druhy majonézy

Hranolky jsou dokonalou přílohou k masu, a to grilovanému, vařeném, pečenému i k masovým směsím. Kupované však vyměňte za domácí, které jsou snadné a budou chuťově mnohem lepší. A co by to bylo za hranolky bez majonézy, že? I tu si podle našeho receptu připravíte, dokonce ve třech variantách. Která u vás vyhraje: klasická, papriková, nebo hořčičná?

Přečtěte si také

Cibulky odkvetlých květin nevyhazujte! Při správném uschování vám udělají radost i příští rok
Cibulky odkvetlých květin nevyhazujte! Při správném uschování vám udělají radost i příští rok

Domácí křupavé hranolky

Suroviny

  • brambory
  • 1 l rostlinného oleje

Postup přípravy

  1. Brambory nakrájíme na silnější hranolky.
  2. Předsmažíme je v oleji na nižší teplotu 110 °C.
  3. Vyjmeme z oleje a osušíme.
  4. Připravíme maso a majonézy.
  5. Předsmažené hranolky vložíme zpět do oleje a smažíme při 180 °C.
  6. Smažíme do zlatova, vyjmeme a opět osušíme.
  7. Osolíme.
Domácí hranolky jsou lepší než kupované. Kupi.cz

Domácí majonézy

Suroviny

  • žloutky
  • olej
  • pepř a sůl
  • citronová šťáva
  • hrubozrnná hořčice
  • koření Uzená paprika

Udělejte si zásobu koření

Postup přípravy

  1. Žloutky zakapeme citronovou šťávou.
  2. Osolíme.
  3. Za stálého míchání po troškách přiléváme olej.
  4. Mícháme do požadované konzistence.
  5. Dle chuti přidáme sůl a citron.
  6. Rozdělíme na tři části. Jednu necháme klasickou, do druhé přidáme hrubozrnnou hořčici a do třetí koření Uzená paprika.

Přejeme dobrou chuť!

Kupi Magazín na homepage Seznamu?Přidat boxík na Seznam.cz