Hranolky jsou dokonalou přílohou k masu, a to grilovanému, vařenému, pečenému i k masovým směsím. Kupované však vyměňte za domácí, které jsou snadné a budou chuťově mnohem lepší. A co by to bylo za hranolky bez majonézy, že? I tu si podle našeho receptu připravíte, dokonce ve třech variantách. Která u vás vyhraje: klasická, papriková, nebo hořčičná?
Existuje několik teorií o tom, kde a kdy vznikly hranolky, ale nejčastěji se uvádí, že pocházejí z Belgie nebo Francie v 17. nebo 18. století. Podle belgické legendy začali obyvatelé města Namur smažit brambory ve tvaru rybiček, když jedné zimy zamrzla řeka Meuse a nemohli lovit ryby.
Podle francouzské legendy usmažil první hranolky kuchař Marie-Antoine Carême, který chtěl spáchat sebevraždu jedovatými bramborami, ale místo toho si je oblíbil. Hranolky se postupně rozšířily do celého světa a staly se oblíbenou pochoutkou mnoha lidí.
Cibulové kroužky podle našeho receptu jsou naprosto vynikající a navíc velmi jednoduché na přípravu. Skvěle poslouží jako malá chuťovka k burgeru nebo ke grilovanému masu, ale můžete si je dopřát i jen tak samotné.
PosiNote / Shutterstock.com
Přejeme dobrou chuť!