Domácí valentýnské kino: 5 romantických filmů, které stojí za to vidět

Zapalte si svíčky a udělejte si domácí pohodu mail272 / Canva

Vyrazili byste na Valentýna za normálních okolností do kina na romantický film? Letos to kvůli covidu není možné, parádní filmový večer si i přesto užijte alespoň doma v obýváku. Zapalte svíčky, nalijte si víno, zakousněte něco hříšně dobrého a vychutnejte si romantiku na filmovém plátně. Máme pro vás 5 tipů na to, co si večer pustit.

Přečtěte si také

Donášková služba Foodora na Slovensku ze dne na den skončila. Hrozí to i u nás?

1. Předválečná romantika: Zápisník jedné lásky

Vychutnejte si příběh opravdové lásky v podání dvou skvělých herců – Rachel McAdams a Ryana Goslinga. Jejich láska rozkvétá krátce před druhou světovou válkou, takže kromě dojemného příběhu dojde i na nádherné dobové kostýmy a účesy. Pokud jste film neviděli, víc z příběhu už raději neprozradíme. Na večer si pro něj vyhraďte 2 hodinky času. 

2. Ze současnosti: Lásky čas

Hlavní hrdinkou druhého romantického filmu je rovněž báječná herečka Rachel McAdams. Tento příběh nás přivádí do současné Velké Británie a rozhodně nepůsobí jako vystřižený z červené knihovny – naopak je tak milý a lidský, až je vlastně velmi uvěřitelný. Až na několik magických chvilek, které vás možná překvapí. Kromě romantiky, lásky a vtipných momentů potěší i krásné záběry na přírodu a architekturu britských ostrovů. Na film si opět vyhraďte 120 minut. 

Dobré pití udělá z dobrého filmu ještě lepší

3. Česká klasika: Bezva ženská na krku, Ženy v běhu

I mezi českými filmy najdeme nemálo snímků, při kterých ukápne slza. Oddechněte si ve společnosti pohodových, nenáročných filmů z posledních let – v obou září Ondřej Vetchý. Zatímco ve filmu Bezva ženská na krku sledujeme vývoj lásky jen u jednoho páru, ve filmu Ženy v běhu řeší trápení s láskou více žen. A jak? No přece běháním. Pokud jste ještě filmy neviděli, teď je ten pravý čas. 

4. Muzikál: La La Land

Muži většinou muzikály nemilují – kdy jindy je ale přemluvit než na Valentýna. Pokud patříte mezi těch pár jedinců, kteří ještě neviděli tolik opěvovaný snímek La La Land, vyhraďte si na Valentýna 128 minut času na pořádnou dávku romantiky, hudby, tance a nádherných šatů. V hlavních rolích se můžete opět těšit na oblíbeného herce Ryana Goslinga a herečku Emmu Stone.

Popcorn k filmům neodmyslitelně patří. Co jiného si ještě dopřát? Ivanko_Brnjakovic/ Canva

5. Katastrofický: Než přišla bouře

Chcete si pobrečet u filmu natočeného podle skutečných událostí z 80. let minulého století? Tento snímek možná nespadá do kategorie sladkých romantických filmů, za zhlédnutí ale rozhodně stojí – a to nejen proto, že lásky a vášně je v něm dostatek. Už podle názvu poznáte, že se hlavní děj odehrává na moři a bouří je myšlen děsuplný hurikán Raymond, s nímž se hlavní hrdinové utkají. A jak to dopadne, to zjistíte za 96 minut. 

Skočte si do obchodu pro něco k uzobávání

5 tipů na sladké i slané „televizní“ pochoutky

  1. Popcorn: Popcorn k filmům patří stejně jako kapr k Vánocům. Pokud nemáte mikrovlnku, nevadí. Obsah sáčku nasypejte do hrnce, zaklopte pokličkou a na mírný plamen prohřívejte, dokud kukuřice nezačne praskat.
  2. Pizza: Nechce se vám dělat domácí pizza? Objednejte si ji v pizzerii nebo si kupte mraženou. Kromě toho je tady i třetí možnost – v mnoha supermarketech seženete i pizzu chlazenou. Prodává ji například Lidl (2 varianty) okolo 60 Kč/1 ks.
  3. Tortillové chipsy s guacamole: Nechcete se u filmu zbytečně zaplácnout? Vsaďte na mexickou klasiku. Avokádové guacamole si vyrobíte během 5 minut, receptů je všude spousta – vyzkoušejte náš recept na guacamole.
  4. Domácí čokoládové pralinky: Milujete sladké? Vyrobte na Valentýna speciální čokoládové pralinky. Přikousnout k nim můžete čerstvé ovoce, například plátky pomerančů – vyzkoušejte recept na domácí pralinky.
  5. Zdravé zeleninové chipsy: Nechcete si zkazit linii? Zakousněte zdravé chipsy vyrobené ze zeleniny (mrkev, pastinák, červená řepa). V obchodech je najdete pod značkami Tretter's, Enjoy Chips, Fruiko nebo Farmlander.