Valentýn je tady už za 2 týdny: Recepty na romantické snídaně, které zvládne úplně každý

Mladý pár snídá v posteli LightField Studios / Shutterstock.com

Už za 2 týdny je tady svátek všech zamilovaných – Valentýn. Určitě už přemýšlíte, jestli se svojí láskou nepojedete na romantický pobyt do wellness hotelu či na romantickou večeři při svíčkách do luxusní restaurace. Jelikož letos připadá 14. únor na středu, zřejmě si ve všední den nepoležíte ve vyhřáté posteli déle. I tak si ale s našimi tipy můžete připravit dokonalou valentýnskou snídani během pár minut.

Přečtěte si také

PENNY a Lidl stahují z prodeje ovocné smoothie s toxickým patulinem a varují před jeho konzumací

Recept: Vajíčka ve tvaru srdce

Vajíčka jsou oblíbená snídaňová klasika, kterou si lidé velmi rádi dopřávají, protože se dají připravit na mnoho způsobů. Pokud chcete něco rychlého, a přitom zamilovaného k ranní snídani pro svého partnera, máme pro vás jednoduchý fígl, jak ozvláštnit i tak obyčejnou věc jako sázené vejce.

Budete potřebovat:

  • alobal
  • vejce
  • pánev
  • sůl, pepř
  • toastový chléb
Valentýnské muffiny

Valentýnské muffiny

Překvapte svou drahou polovičku valentýnskými muffiny. Lahodné kombinaci čokolády a banánu nelze odolat. Tahle sladká dobrota se stane vaší srdcovkou, se kterou zabodujete i u dětí.

Časová náročnost: 1 hod Obtížnost: Snadný
Valentýnské muffiny

Postup:

Alobal přehněte na zhruba 1,5 cm široký pruh. Postup několikrát opakujte tak, aby vám vznikl dlouhý pás, který vytvarujete do srdce a konce zahněte tak, aby byl tvar uzavřený a vejce nemohlo protéct – tím vám vznikne forma podobná vykrajovátku na vánoční cukroví ve tvaru srdíčka.

Nepřilnavou pánev postříkejte olejem ve spreji (použít lze i malé množství rostlinného oleje na smažení nebo máslo). Vajíčko rozklepněte tak, abyste nepoškodili žloutek a opatrně dejte do formy, dochuťte kořením a nechte na pánvi, dokud se bílek nezatáhne. Pokud z toastového chleba vykrojíte tvar srdíčka, bude valentýnská snídaně dokonalá.

  • Tip: Silikonové formy na vejce ve tvaru srdce se prodávají v prodejnách Tescoma, Orion nebo je můžete koupit online například na Bonami.
Vejce ve tvaru srdce na pávni PhotoJuli86 / Shutterstock.com

Recept: Zamilovaná sladká snídaně

Další tip na valentýnskou snídani je potřeba připravit už den předem.

Budete potřebovat:

  • chia semínka
  • bílý jogurt
  • čerstvé jahody

Postup:

Do misky dejte bílý jogurt a chia semínka a pořádně promíchejte. Z čerstvých jahod si oddělte pěkné, velké plody, které rozkrojte na půlky a v místě, kde byla stopka, menším nožíkem vyřízněte tvar srdce.

Do sklenic dejte na dno směs jogurtu a semínek, poté vložte srdíčko z jahod, které bude nutné přidržet prstem na stěně sklenice, aby nezapadlo, a dolijte zbylou směs jogurtu – ale nechte si prostor na sladkou červenou tečku navrch.

Tyčovým mixérem nebo vidličkou rozmělněte na jemnou konzistenci jahody a podle chuti doslaďte medem nebo agávovým sirupem. Jahodovým pyré pak doplňte sklenici a dejte ji do lednice uležet přes noc.

  • Tip pro ty, kteří nestíhají: V obchodech se už pár dní před Valentýnem prodávají nejrůznější koblihy ve tvaru srdce či donuty posypané srdíčky, takže sladkou zamilovanou snídani jde i jednoduše koupit.
Na talíři snídaně - párky a vejce ve tvaru srdce Julia Sedaeva / Shutterstock.com

Recept: Srdce z párku pro masožravce

Párky nepatří mezi nejzdravější jídla, ale pokud v obchodě sáhnete po těch s vysokým obsahem masa a dopřejete si je spíše výjimečně, výčitky mít nemusíte.

Budete potřebovat:

  • párky
  • vejce
  • čerstvé bylinky
  • sůl, pepř
  • párátko

Postup:

Párek rozpulte podélně, ale na jedné straně ho neřežte až do konce. Rozevřete uzeninu – tak, aby byla „kůžička“ uvnitř, a párátkem spojte konce, aby vzniklo srdíčko. Na rozpálenou, tukem vymazanou pánev dejte srdce a vyklepněte do něj vejce, posypte solí, pepřem a nechte několik minut opékat, aby se zatáhlo. V průběhu smažení můžete vše posypat nasekanými bylinkami.

Valentýnské sněhové pusinky

Valentýnské sněhové pusinky

Nadýchané sněhové pusinky, kterými zaručeně zabodujete nejen na Valentýna, se vám budou doslova rozplývat na jazyku. Jsou křehoučké na povrchu a uvnitř krásně vláčné, vonící po malinách. Na přípravu nejsou vůbec náročné, mohou se do nich tedy pustit i začátečníci.

Časová náročnost: 1 hod 45 min Obtížnost: Snadný
Valentýnské sněhové pusinky

Recept: Fofr pizza ve tvaru srdce

Určitě si teď ťukáte na čelo, že k snídani rozhodně nebudete zadělávat těsto na pizzu. Ne, nezbláznili jsme se! Máme pro vás tip, za který nás budete milovat.

Budete potřebovat:

  • kupované těsto na pizzu
  • čerstvá rajčata
  • rajčatový protlak
  • sýr
  • a vlastně vše, co máte na pizze rádi
Pizza ve tvaru srdce na dřevěném prkénku a víno Pixel-Shot / Shutterstock.com

Postup:

Plát kupovaného pizza těsta rozprostřete a vykrojte do tvaru srdce. Nezapomeňte si přeměřit, jak velká pizza se vám vleze na váš plech v troubě, ať pak nejste nemile zaskočeni. Již z obchodu si doneste pizza těsto, které je zabalené do pečicího papíru – ten je potřeba jen zastřihnout podle velikosti srdce.

V mezičase si předehřejte troubu (na kolik stupňů najdete na obalu těsta). Těsto dejte na plech a začněte zdobit. Začíná se rajčatovým pyré, které je základem většiny pizz, pak navrstvěte, co máte rádi. Můžete si pohrát a ze salámu a sýra vykrajovat tvary srdíček. Pizzu upečte podle návodu na obalu těsta.

Doufáme, že s našimi valentýnskými tipy na romantickou snídani bude váš letošní svátek zamilovaných alespoň trochu příjemnější!

Zdroj: kupi.cz, apetitonline.cz