1/0
Udělat výbornou domácí koprovou omáčku je základní dovednost, kterou by měl mít každý kuchař. Naučíme vás, jak ji připravit krok za krokem, a přihodíme i náš tajný tip - zakysaná smetana, která omáčce dodá svěží chuť.
Začněte s masem a zeleninou. Hovězí krk, cibuli, mrkev, petržel a celer dejte do hrnce s litrem vody. Přidejte koprové stonky, osolte a opepřete, a vařte zhruba hodinu.
Po uvaření maso vyjměte a ponechte horké. Vývar přeceďte. Na pánvi rozehřejte máslo, přidejte mouku a opražte světlou jíšku.
Do teplého vývaru vlijte mléko a postupně vmíchejte do jíšky. Míchejte do zhoustnutí.
Omáčku přislaďte cukrem a ochuťte citronovou šťávou. Nakonec do ní vmíchejte zakysanou smetanu a lístky kopru.
Maso nakrájejte na plátky a podávejte s omáčkou, knedlíky nebo vařenými brambory.
Líbil se vám recept Domácí koprová omáčka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.